POGODI TKO SAM

Slavni glazbenik oduševio fotografijom iz djetinjstva

22.03.2017 u 15:52

Bionic
Reading

Lenny Kravitz često na Instagramu objavljuje trenutke iz svog privatnog života, a kao jedan od najvećih srcolomaca i seks-simbola svoje prijatelje i fanove posebno je raznježio fotografijom na kojoj kao dječak pozira s majkom Roxie, za koju je jako bio vezan

'Tako sam blagoslovljen što je ova afrička kraljica moja majka', napisao je pored fotografije na kojoj je s mamom, tamnoputom glumicom Roxie Roker, najpoznatijom po ulozi u TV seriji 'The Jeffersons'.

Fotografiju, kako je napisao Lenny, snimio je njegov tata Sy Kravitz koji je radio kao televizijski producent.

Lennyjevi roditelji bili su umjetnici čiju su kuću posjećivali Miles Davis i Duke Ellington. Mama mu je 1994. preminula od raka, a s njom je ostao u boljim odnosima nego s ocem, koji je također preminuo 2005. od posljedica Parkinsonove bolesti.

#tbt PURE LOVE. I was so blessed to have this African queen as my mother. 📷: Sy Kravitz

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz) on

Lenny je već kao dječak glumio u kazalištu i televizijskim reklamama.

'Odrastao sam ne znajući ništa o rasama. Kod nas u kući sve je bilo izmiješano. Prvi put sam se nad rasama zamislio kao šestogodišnjak, kada su me roditelji doveli prvi dan u školu. Hodali smo školskim hodnikom, a jedan dječak zaletio se prema nama i viknuo mi: Tvoj tata je bijel! Nisam razumio što to znači. Bio sam svjestan da moji mama i tata ne izgledaju isto, ali to nisam smatrao jako bitnim ili nekim problemom. Mama mi je tada rekla da moram prihvatiti obje strane svojeg podrijetla, ali da moram znati da će me društvo uvijek gledati kao crnca. Dok nisam malo odrastao, nisam uopće shvaćao što to točno znači, ali učinilo mi se kao dobro polazište i prihvatio sam njezin savjet. U školi sam se družio sa svima. Tek sam poslije shvatio njezine riječi', izjavio je ranije za Večernji list.

21 years ago today... #thinkingofyou

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz) on

Muzika mu je i dalje sve. U 53. godini života izgleda poput mladića koji je svojim glasom i prepoznatljivom gitarom i bezvremenskim pjesmama osvojio mase.

Kako je njegova mama podrijetlom s Bahama, na kojima je praktički odrastao, ondje često boravi, a snimio je i album 'Black and White America'.

When the truth has you headed in a different direction.

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz) on