rado posjećuje hrvatsku

Slavna ljepotica dalmatinskih korijena Stana Katić uzela je predah od glume, evo što sad radi i kako izgleda

08.09.2022 u 06:37

Bionic
Reading

Holivudska glumica hrvatskih korijena bila je osam sezona dio ABC-jeva projekta 'Castle' kao detektivka Kate Beckett, što ju je učinilo najplaćenijom glumicom u spomenutoj seriji (dobivala je 10 milijuna eura za svaku sezonu) i zbog kojeg je njezina slava vrtoglavo porasla. No kad je bila na vrhuncu karijere, dobila je otkaz zbog rezanja budžeta. To je bio težak udarac za glumicu koja je pet godina kasnije najavila povlačenje s ekrana i društvenih mreža. Evo gdje je sada i što radi

Oproštaj od serije bio je popriličan udarac za Stanu Katić, a ranije u intervjuu za EW priznala je da ga nije očekivala: 'Boljelo je i bio je to težak kraj. Još uvijek mi nije jasan razlog za to.'

U 2021. godini, bez puno buke, na svojim društvenim mrežama objavila je da će uzeti pauzu, kako profesionalno, tako i na polju društvenih mreža. Razlog koji ju je doveo do toga, ali koji je tek prije dva mjeseca otkrila svijetu je - majčinstvo, jer je u lipnju objavila da je sa suprugom Krisom Brkljačem krajem 2021. godine dobila prvo dijete. Ona i australski biznismen srpskog podrijetla vjenčali su se 2015. godine u Hrvatskoj, a prije nego što su uplovili u bračnu luku, bili su nekoliko godina u vezi. Ta objava označila je njezin povratak na društvene mreže (posljednju objavu je imala u listopadu 2021. godine).

Nakon povratka na društvene mreže, kada je podijelila nekoliko objava, među kojima je i sastanak preko Zooma, te neke slike iz svoje prošlosti, obožavatelji su se razveselili zbog njezinog mogućeg povratka glumi.

Možda to nije njezin povratak kao glumice, jer Katić je i producentica koja je 2008. godine osnovala producentsku kuću Sine Timore Productions. Inače, nakon 'Castlea' upustila se u manje projekte sve dok nije stigla AXN-ova serija 'Absentia', u kojoj glumi FBI-jevu agenticu Emily Byrne koja nestaje bez traga loveći bostonskog serijskog ubojicu te je proglašena mrtvom.

Podsjetimo, Katić je rođena u Kanadi. S roditeljima, četvero braće i sestrom, iz Kanade se preselila u Auroru u američkom Illinoisu, a nakon završetka srednje škole, 1996. godine, upisala je glumu u Chicago's Goodman School of Drama. Potom se otisnula na male ekrane. Zapaženije uloge bile su joj one u serijama 'Heroji' i '24', a u filmu 'Feast of love' glumila je uz Morgana Freemana.

Posudila je i glas Wonder Woman u animiranom filmu 'Društvo pravde: Drugi svjetski rat'. Osvojila je nagradu Shorty za najbolju žensku glumicu, a okitila se i laskavom titulom najglamuroznije glumice na televizijskom festivalu Monte Carlo.

Stana se često vraća u Hrvatsku, domovinu svoje majke (mama joj je iz Sinja, a tata iz Srbije). Posljednji put bila je ovdje u siječnju 2019. 'Hrvatska je divan dio svijeta, posebno Dalmacija, fantastična je. Uzbuđena sam svaki put kad idem ondje uživati i družiti se s obitelji i prijateljima. Doista spektakularan dio svijeta', izjavila je Katić za Brač Online.

Srčano je navijala i za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. godine, a nakon što su izgubili u finalu, našim je reprezentativcima na društvenim mrežama čestitala jer su pokazali srce na terenu.

  • +3
Stana Katić Izvor: EPA / Autor: GUS RUELAS