'crno-bijeli svijet'

Slavko Sobin se oprostio od serije: 'Moguće da je najveća sreća za glumca kad malo poludi pa misli da lik kojeg igra stvarno postoji'

02.03.2021 u 12:59

Bionic
Reading

Na HRT-u je u ponedjeljak navečer prikazana posljednja epizoda četvrte sezone serije 'Crno-bijeli svijet' u kojoj su gledatelji saznali sudbine glavnih protagonista, koje su prikazane uz odjavnu špicu i taktove TBF-ove skladbe 'Nostalgična'. Ekipa serije oprostila od sjajno obavljenog posla odrađenog tijekom proteklih godina, a glumci poput Slavka Sobina pozdravljaju se od svojih likova koje su utjelovili

Serija je doživjela ukupno četiri sezone i 48 epizoda, a njezin producent Ivan Maloča za 24sata je potvrdio kako se 'Crno bijeli svijet' više neće snimati. Nije tužna samo publika koja je uživala u seriji o životu u Zagrebu osamdesetih, teško je i glumcima.

'Moguće da je najveća sreća za glumca kad malo poludi pa misli da lik kojeg igra stvarno postoji. Za mene evo je. Uz veliku nadu da ću nekad opet dobiti ovakvu ulogu, ovakve kolege, ovakvu ekipu i prije svega ovakvu publiku (vama je jasno da ove sezone ne bi bilo bez vas, jelda), zatvaram ovo poglavlje. Adio Žungule moj', oprostio se od glavnih likova Slavko Sobin.

I ostali glumci poput Jelene Miholjević koja je u seriji utjelovila Kseniju te Filipa Riđičkog koji je glumio Kipo Kipčića opraštaju se od omiljene serije na društvenim mrežama.

'Nemam nikakav problem s tim da me obilježi Žungul iako se nadam da će biti još puno upečatljivih uloga u mojoj karijeri. Vrh je kad s tridesetak godina napraviš nešto po čemu će te ljudi pamtiti. Ali, to ne može biti dovoljno. Žungula mi je veliki gušt igrati, jer taj je lik personifikacija lakoće postojanja, one kojoj svi težimo. Žungul je ideal. On ne radi ništa što ja, kao Slavko Sobin, ne bih napravio. Mene bi, međutim, pred njim bilo sram nekih mojih malih negativnosti', izjavio je ranije Slavko Sobin za Jutarnji list.

Inače, posljednjim minutama 'Crno-bijelog svijeta', gledatelje je posebno dotakla neobična simbolika. U jednoj od scena novopečena baka Ksenija (Jelena Miholjević) djevojčici maše s figuricom Zlatka Cice Kranjčara. Podsjetimo, legendarni nogometaš bio je model za Dinamovu maskotu, koju je izradila Jugoplastika.

  • +3
Slavko Sobin Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL