NA METI KRITIKA

Skandal na Eurosongu: Fanovi tvrde da su Španjolci plagirali Nedu Ukraden, oglasila se i ona

07.02.2024 u 08:47

Bionic
Reading

Jedna od najpopularnijih pjevačica u regiji zbog pjesme 'Bomba' iz 2020. godine koju je izvela 'Beoviziji' (sprskom natjecanju za pjesmu Eurovizije) našla se u centru skandala, i to na svjetskoj razini

Nebulossa i njena pjesma 'Zorra' iskušat će sreću na ovogodišnjem Eurosongu u Švedskoj u svibnju ove godine. No, brojni obožavatelji tog prestižnog natjecanja su ustvrdili kako ih ta pjesma jako podsjeća na 'Bombu' Nede Ukraden. Bez obzira što su različite po jeziku, postoji više sličnosti koje su primijetili.

'Španjolci, oprostite, ali mi smo imali Nedu Ukraden još prije četiri godine', jedan je od komentara. 'Zanima me što će žiri napraviti po ovom pitanju. Vide li oni da je pjesma ista kao Nedina?', pisali su.

Izvor: Društvene mreže

O svemu se oglasila i sama Neda.

'Upravo sam se vratila iz Amerike s turneje i nisam imala prilike čuti nijednu pjesmu Eurovizije. Ako je istina da španjolska pjesma podsjeća na moju 'Bombu', to je prije svega kompliment, a drugo - platit će sigurno! Saslušat ću, posavjetovati se s autorom i onda odlučiti što učiniti', poručila je Neda Ukraden za Kurir.

Izvor: Društvene mreže

Inače, Neda Ukraden se četiri puta natjecala za Euroviziju. Prvi put bilo je to 1969. godine na tadašnjoj Jugoviziji kad je pjevala pjesmu 'Dilema', a sljedeći put nastupila je 1981. s pjesmom 'Sve što se događa, to se ne događa' i osvojila sedmo mjesto u finalu. Godine 1986. godine je nastupila s pjesmom 'Šaj, rode, šaj' te se plasirala na osmo mjesto na Jugoviziji.

ZADOVOLJNA POSTIGNUTIM

Rodna kuća Nede Ukraden postala luksuzna vila s bazenom; pogledajte kako izgleda

Pogledaj galeriju

Najuspješniji nastup imala je grupom Kamen na kamen s kojima je 1975. godine kad su zamalo osvojili prvo mjesto, a 1980. godine je s Jadrankom Stojaković i Ismetom Dervoz Krvavac, izabrana da pjeva prateće vokale za pobjedničku pjesmu Seida Memića Vajte 'Lejla'.