FATALNA ŽENA

Sjećate se Kathleen Turner? Nekada je bila seks simbol, a danas je gotovo neprepoznatljiva

21.11.2019 u 13:19

Bionic
Reading

Američka glumica, koja je slavu stekla ulogom u erotskom trileru 'Body Heat', a potom je odlučila odbiti sve uloge 'fatalnih žena' i snimati većinom visokobudžetne avanturističke komedije 'Lov na zeleni dijamant' i 'Dragulj s Nila', nekada je bila seks simbol, a danas je gotovo neprepoznatljiva. S nominacijom za Oscara, ali i mnogobrojnim ulogama iza sebe, u zanimljivom televizijskom intervjuu otkrila je neke detalje iz svog života

Zbog njezina izgleda, ponajviše je dobijala uloge 'fatalnih žena', a kada joj je to dosadilo, krenula ih je redom odbijati i prihvaćati uloge u različitim žanrovima. Zbog dubokog glasa, ali upravo i izgleda, mnogi su je uspoređivali s Lauren Bacall, a zanimljivo je kako je, zahvaljujući gimnastici kojom se bavila kao dijete, većinu zahtjevnih scena snimala sama, bez pomoći kaskadera.

Kathleen Turner o Burtu Reynoldsu Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Gostujući u showu 'Watch What Happens Live', danas 65-godišnja Kathleen Turner s javnosti je podijelila i neke zanimljivosti iz života. Jedna od njih zasigurno je i titula najgoreg filmskog poljupca, koju je glumica dodijelila svom kolegi Burtu Reynoldsu.

'Bio je zaista loš u ljubljenju', prisjetila se Kathleen Turner svog pokojnog kolege Burta Reynoldsa, s kojim je 1988. snimila komediju 'Uključujemo se u program'.

Kako je rekla, prvotno je u filmu trebala glumiti s Michaelom Cainom, s kojim je i vježbala, no on je zbog 'Ralja' morao odustati od svega. Tada je producent anažirao Reynoldsa, s kojim se nije slagala od samog početka. Ni Burt Reynolds nikada nije krio netrpeljivost, a godinu prije smrti nazvao je glumicu 'precijenjenom', dok je ona često isticala kako je on bio užasan te ju je čak znao rasplakati.

  • +3
Kathleen Turner Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

A dio koji je posebno oduševio televizijske gledatelje onaj je kad se raspričala o epizodnoj ulozi koju je imala u popularnim 'Prijateljima'. Naime, Kathleen Turner pojavila se u dvije epizode i to u ulozi Charlesa Binga, oca Chandlera Binga, koji je transvestit.

Kathleen Turner o ulozi u 'Prijateljima' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kako je rekla, da joj danas ponude ulogu, nikada je ne bi prihvatila. 'Naravno da ne bih prihvatila, jer bi bilo stvarnih ljudi koji bi to mogli odigrati', rekla je Turner i dodala kako ju je tada privukla uloga jer je to bilo nešto što nikada nije igrala - ženu koja glumi muškarca koji glumi ženu. Uz sve to dodala je kako je njezin televizijski sin, Matthew Perry, i dan danas zove 'tata'.