'Cheers'

Sjećate li se simpatičnih likova iz 'Kafića Uzdravlje', kultne serije koja je obilježila osamdesete? Evo kako danas izgledaju glumci

07.12.2022 u 14:23

Bionic
Reading

Vijest o smrti Kirstie Alley, koja je preminula u 71. godini života, rastužila je fanove serije 'Kafić Uzdravlje', u kojoj je lijepa glumica igrala Rebeccu Howe, pridruživši se ekipi 1987. godine

Slavna glumica preminula je samo četiri mjeseca nakon obilježavanja 40. godišnjice televizijske serije ‘Kafić Uzdravlje‘, a koja ju je lansirala u svijet showbizza.

Serija se prikazivala od 1982. do 1993. s velikim uspjehom i potrajala čak 11 sezona, a osvojila je čak 26 Emmyja.

  • +17
Kirstie Alley Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Osim Alley, koja je za tu ulogu dobila i Emmyja i Zlatni globus, u omiljenom 'Kafiću Uzdravlje' zapažene su uloge ostvarili Ted Danson, Shelley Long, Woody Harrelson, Rhea Perlman, Kelsey Grammer, George Wendt, John Ratzenberger, Bebe Neuwirth te bivši barmen Nicholas Colasanto.

Ted Danson (vlasnik kafića Sam Malone) nastavio je uspješnu televizijsku karijeru, a imao je i nekoliko izleta u filmske vode. Godinama je u sretnom braku s glumicom Mary Steenburgen. Zanimljivo je da je bio jedan od samo tri lika koji su se pojavili u svih 275 epizoda. Njegov lik Sam nekad je igrao bejzbol za Boston Red Sox. Poslije 'Cheersa' glumio je u brojnim serijama: 'Fargo', 'CSI' i 'CSI Cyber', 'Dobro mjesto', 'Bez oduševljenja, molim'...

Manje je poznato to da je proslavljeni glumac Woody Harrelson ('Pravi detektiv', 'Igre gladi') svoju karijeru započeo upravo u legendarnom bostonskom kafiću i to kao pomoćnik barmena Woody Boyd. U braku je s Laurom Louie od 1987. godine i ponosni su roditelji triju kćeri.

George Wendt (74) u seriji je glumio stalnog gosta kafića Norma Petersona. Gostovao je i u serijama 'Taxi' i 'M*A*S*H', glumio u 'Columbu' i 'Sabrini', a pojavljivao se i u poznatom showu 'Saturday Night Live'.

Shelley Long (73) proslavila se u ulozi sofisticirane intelektualke i konobarice Diane Chambers, a zahvaljujući romansi njezinog lika sa Samom popularnost serije samo je rasla. Svoju je ulogu ponovila gostujući u seriji 'Frasier', u kojoj je naslovnu ulogu glumio Kelsey Grammer. Plavokosa glumica kasnije je ostvarila uspješnu karijeru, a vidjeli smo je i u seriji 'Moderna obitelj'.

Glumac Kelsey Grammer (67) proslavio se kao psihijatar Frasier Crane, a taj je lik nastavio glumiti još 20 godina u kultnom spin-offu 'Fraiser', za koji je osvojio četiri nagrade Emmy. Serija je trajala 11 sezona, između 1993. i 2004. godine, i jedan je od najuspješnijih televizijskih spin-offova svih vremena. Vidjeli smo ga i u brojnim filmovima, uključujući blockbustere 'X Men: Posljednje uporište' i 'Transformeri: Doba izumiranja'.

Rhea Perlman (74) u seriji je glumila brbljavu konobaricu bez dlake na jeziku Carlu Tortelli. Glumila je u nizu uspješnih filmskih i TV komedija, a u braku je s poznatim glumcem i komičarom Dannyjem DeVitom, s kojim ima troje djece.

Johna Ratzenbergera (75) fanovi serije 'Cheers' sjećaju se po ulozi Cliffa Clavina koji je živio s majkom i imao je problema u komunikaciji sa ženama. Kasnije je ostvario brojne manje uloge u serijama i filmovima, kao i sinkronizacijama.

Nicholas Colasanto ostvario je odličnu ulogu kao Coach (Trener). Tijekom treće sezone serije završio je u bolnici i nakon što je otpušten doživio je srčani udar u veljači 1985. i preminuo u svojem domu u Los Angelesu u dobi od 61 godine. Njegova fotografija bila je postavljena na setu do kraja serije.