NOVI ŽIVOT

Sjećate li se Karoline Šprem? Evo gdje danas živi i što radi bivša hrvatska tenisačica

12.11.2022 u 13:55

Bionic
Reading

Karolina Šprem, kojoj je najveći uspjeh u karijeri bio četvrtfinale Wimbledona 2004., odavno je u teniskoj mirovini. Nakon udaje za ciparskog tenisača Marcosa Baghdatisa, s kojim je dobila troje djece, Karolina je novi život započela upravo u domovini svog supruga, gdje peteročlana obitelj i danas živi

Već dugo nismo čuli ništa o Karolini Šprem, nekadašnjoj varaždinskoj tenisačici, čiji je najveći uspjeh u karijeri bio četvrtfinale Wimbledona 2004. godine. No, njezin komentar ispod fotografije Marina Čilića, koji je objavio da sa suprugom Kristinom uživa u prekrasnim Maldivima, ponukao je da potražimo gdje je danas i što radi plavokosa Varaždinka.

38-godišnja Karolina živi sa suprugom, ciparskim tenisačem Marcosom Baghdatisem na njegovom rodnom Cipru, a tijekom deset godina braka, dobili su i troje djece - kćeri Zaharu i Indiju te najmlađeg Zeusa Gabriela, s kojima bivša tenisačica, kako smo čuli u jednom od objavljenih videa na njezinom Instagramu, priča na engleskom, ali i hrvatskom jeziku.

O vezi nje i Baghdatisa počelo se pričati 2010. na prvom Grand Slamu u Australiji, da bi samo nekoliko mjeseci kasnije šetali zagrljeni njezinim Varaždinom.

  • +6
Karolina Šprem i Marcos Baghdatis Izvor: Profimedia / Autor: AFP / AFP / Profimedia

'Upoznali smo se na turniru u Australiji 7. siječnja 2010. Izašli smo na večeru i tako je sve počelo. Nakon nekog vremena znaš da želiš provesti život sa ženom poput Karoline jer je iznimna osoba, vrlo je snažna, osobnosti nam se slažu i odlučio sam da se želim vjenčati s njom', ispričao je svojedobno ciparski tenisač.

Vjenčanje je održano dvije godine kasnije, u srpnju, u dvorcu Trakošćan, gdje su se mladenci dovezli pred stotinjak uzvanika, kočijom. U dvorcu je održano vjenčanje pred matičarom, dok je crkveni dio održan u obližnjoj kapelici, a potom su mladenci s uzvanicima do jutra slavili u šatoru uz trakošćansko jezero.

Ubrzo nakon vjenčanja doznalo se da će par uskoro dobiti i prvo dijete. Prva je stigla Zahara, a tri godine kasnije Karolina je rodila i Indiju. Njihovu predivnu priču zaokružilo je rođenje sina Zeusa Gabriela 2019. godine.

Peteročlana obitelj živi na Cipru u Limassolu, u prekrasnoj kući, a djevojčice Zahara i India pohađaju privatnu školu Heritage, oko pet kilometara sjeverno od grada u kojem žive. Bivša tenisačica Karolina Šprem angažirana je oko ostvarenja svog sna - izgradnje i otvaranja teniske akademije, koja je najavljena za iduću godinu.