vedran božić i rock masters

Sjajnom svirkom na novoj draškoj rivi otvoreno ovogodišnje izdanje Jerry Ricks Blues festivala

24.07.2021 u 21:18

Bionic
Reading

Festival su otvorili umjetnički voditelji Riccardo Staraj i Damir Halilić Hal, koji su nakon kratkih pozdrava najavili prve izvođače – Vedrana Božića i Rock Masterse

U prigodnom programu nazvanom “The guitar kings” predstavili su publici obrade jednih od najvećih svjetskih gitarista – Erica Claptona i Jimija Hendrixa. O sviračkoj bravuroznosti ove ekipe nema potrebe puno pisati, a uz podatak da je Božić svirao s legendarnim Hendrixom, prisutnost brojnih gitarista s riječkog područja potvrđuje Božićev status koji ima kod kolega glazbenika.

'Sjajno je bilo, ovo je odličan festival. Sama riva i ambijent u Mošćeničkoj Dragi su predivni. Za ovu priliku predstavili smo album posvećen gitarističkom legendama koji je izašao netom prije početka pandemije. Lijepo je bilo vidjeti toliko publike na rivi, a moram priznat da smo se i mi već zaželjeli svirke', istaknuo je Božić nakon koncerta.

I dok je prvi dio bio u znaku blues rocka drugi dio večeri obilježio je rhythm & blues, soul i funk u izvedbi nevjerojatno energične ekipe iz Soulfingersa koji su do kraja koncerta podigli publiku na noge i rasplesali drašku rivu. Kiss, You really got it, You are my sunshine, Hey baby, Hit the road Jack, Think, Soulman, Baby, you can drive my car, Walking om sunshine orili su Dragom u sjajim izvedbama ovog glazbenog sastava. I dok su Jake i Eliot Blues krenuli u svoju svetu misiju spašavanja sirotišta, braća Denis i Hari za zadatak su si zadali zabaviti publiku i ujedno uživo obilježiti tri desetljeća postojanja banda.

'Sedamnaest mjeseci nismo svirali i jedva smo nakon svih mogućih online kombinacija dočekali svirku pred publikom na ovom sjajnom festivalu. Jako se veselimo svirati na Jerry Ricks Blues Festivalu jer je festival sjajno organiziran i odvija se na fenomenalnim lokacijama kao što je ova novoizgrađena riva. Hvala svima, koji su došli i podržali naš nastup, ali i sam festival jer smo ovo predugo čekali', poručili su braća Denis i Hari Ahmetašević, osnivači Soulfingersa.

Festival se večeras nastavlja u Brseču, odakle je i započela Riccardova blues avantura, a nastupaju riječke blues snage.

Ulaz na festival je slobodan.