KRAJ KULTNE ANIMIRANE OBITELJI

'Simpsoni' pred gašenjem?

05.10.2011 u 08:59

Bionic
Reading

S jedne strane producentske računice i glad za profitom, s druge skupi glasovi glumaca, u sredini – milijunski kolač za podjelu. Hoće li spor o visini glumačkih honorara spustiti zavjesu na jedan od najuspješnijih crtanih serijala

Unatoč svim strahovima Homera Simpsona, čini se da kraj neće nastupiti zbog nuklearne katastrofe. Veća opasnost kultnom crtiću prijeti od zakulisnih igara Hollywooda.

Prema navodima portala Huffington Post, glumci su zapeli u mučnim

pregovorima s producentima, koji od njih traže da prihvate 45-postotno smanjenje prihoda. Prema sadašnjem ugovoru, glumci, njih šestero, zarađuju oko osam milijuna dolara godišnje, ali ne dobivaju postotak od prodaje suvenira i igračaka, a to je ono što predstavlja višestruko obilniji prihod. Tu se zarada mjeri u milijunima i glumci traže svoj dio – producenti to potraživanje osporavaju.

U međuvremenu je 20th Century Fox objavio priopćenje u kojem iskazuje dobru volju, ali ne i popustljivost. U njemu stoji: 'Mi vjerujemo da serija koje obožavaju milijuni diljem svijeta može i mora ići dalje. Ali mi je ne možemo proizvoditi po postojećem financijskom modelu. Nadamo se da ćemo postići sporazum koji će omogućiti da 'Simpsoni' sa svojim originalnim glasovima traju još mnogo godina', kaže se u priopćenju.
Na potezu su glumci. Ili možda ipak odvjetnici?