3 500 najvećih fanova

Silente rasprodanim koncertima obilježili deset godina od prvijenca i najavili Šalatu

30.10.2023 u 18:03

Bionic
Reading

Grupa Silente proteklog je vikenda fantastičnim dvostrukim koncertom u zagrebačkoj Tvornici obilježio desetljeće od objave debi albuma ‘Lovac na čudesa. Mjesecima unaprijed rasprodani koncerti 28. i 29. listopada okupili su 3 500 najvećih fanova kroz dvije večeri

Dubrovački Silente obljetničkim nastupom u Tvornici vratili su u klub gdje je album prvijenac ‘Lovac na čudesa' koncertno lansiran prije deset godina. Od same najave prvog obljetničkog koncerta vladao je ogroman interes, a prvi datum rasprodan je tri mjeseca uoči održavanja, da bi naknadno dodan drugi dan bend rasprodao mjesec dana prije koncerta.

Vikend sa Silenteom bio je novi susret s ogromnom bazom fanova koja konstantno raste od prvoga dana i prilika u potpunosti uživo čuti album koji je označio početak karijere benda. Cijeli album ‘Lovac na čudesa' odsviran je od početka do kraja i to svih 13 pjesama identičnim redoslijedom kao na studijskom albumu, a svaka je donosila gromoglasnu reakciju publike.

Ivana, Lara, Tibor, Sančo i Ivuša pozvali su u svoj čudesan svijet, a bila je ovo jedinstvena prilika da publika uglas pjeva ‘Na istom Mjestu', ‘Morski ljudi, morske žene', ‘Zaboravi nas', ‘Svila', 'I ovaj put', ‘Ne gledaj me kao da sam', ‘Terca na tišinu', ‘Molim te zapiši', ‘Dragi, vjerujem u sve', ‘Lovac na čudesa', ‘Još jednom', ‘Zimzelen' i ‘Noćas ona nije ona'.

Drugi dio koncerata bio je posvećen presjeku nekih najvećih hitova s preostala tri albuma. ‘Sve što treba znat o ženi' otvorila je drugi dio večeri, uz ‘Neobranjivo' i ‘Nikada ovako', nastavilo se s ‘Mene moje uši lažu' i ‘Navečer se srca lome' te ‘Poljubi me za kraj'. Bend se na bisu prve večeri vratio obožavanoj ‘Terca na tišinu' u akustičnoj verziji, dok je druge večeri akustično zasvirao ‘Još jednom', a setlistu za kraj obje večeri su zatvorile ‘Čudna ili čudesna' i ‘Idi'.

‘Lovac na čudesa' označio je čudesno putovanje za Silente, bend oko kojeg niti dan danas hype ne jenjava. Nastupi u zagrebačkoj Tvornici, i jedinstvena izvedba sada već kultnog albuma prvijenca uz neke od najvećih hitova, potvrdili su da je Silente i dalje jedan od naših najaktualnijnijih bendova.

Nastupi u Tvornici bili su savršen uvod za najveći samostalni koncert u karijeri, a Silente veliki open-air spektakl u centru Zagreba sprema na stadionu Šalata u subotu, 29. lipnja 2024. gdje će proslaviti više od desetljeće rada sa svojim fanovima. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i www.eventim.hr kao i u Dirty Old Shopu i Rockmarku po cijeni od 20 eura.