SUPERTALENT

Šetač po gurtni pažljivim korakom u lovu na finale

18.11.2011 u 10:40

Bionic
Reading

U trećem polufinalu 'Supertalenta' za veliko finale borit će se poprilično čudnovati talenti poput momka koji drži stvari na glavi i šetača po gurtni

Aka_demija Pink Panter

Dolaze iz Sarajeva. Najmlađa članica ima sedam, a najstariji član akademije četrdeset i sedam godina. Postoje već nekoliko godina, a za sada ih je unutar akademije šesnaest. Skupina se sastoji od pretežito žičanih instrumenata uz prateće vokale. Predstavnik skupine je Almir Hukelić zvan Aka, po kojem i imaju naziv Aka_demija. Za polufinale pripremaju izvedbu pjesme 'Lejla' Hari Mata Harija, a osim žičanih instrumenata nastupat će i gudači, udaraljkaši i flautisti.

Borislav Vranić

Dolazi iz Plastova pored Skradina i ima 20 godina. Radio je kao konobar u svome mjestu, a trenutno je nezaposlen. Prije nekoliko godina Borislav je uzeo nogometnu loptu i počeo raditi trikove s njom pa ju je tako stavio na glavu i počeo trčati s njom. Nakon toga su uslijedili trikovi sa žlicom. Shvatio je da je držanje lopte na glavi za njega prejednostavno pa je počeo stavljati druge stvari kao što je ostali pribor za jelo, grančice, obuća i tako sve do stola, kompjutera, vrata, betona i drugih stvari. Svoj neobičan talent odlučio je podijeliti s nama i nasmijati malo ljude. Misli da bi se ovakvo nešto trebalo svidjeti svim ljudima, ali je svjestan da postoji i ljubomora prema njegovom, svakako vrlo rijetkom talentu.

Rebecca Posavec

Pjevanjem se bavi od svoje pete godine. Pjesmom 'Nisam više mala' koju je napisao njezin otac pobijedila je na Međimurskom festivalu kao najbolja debitantica. Nastupala je na raznim festivalima, bila je najklinceza Hrvatske te pjevala sa Žigom i bandistima u Lisinskom. Pohađa glazbenu školu Miroslav Magdalenić u Čakovcu i ide na harmoniku. Također se bavi i plesom. Članica je plesne grupe Vivona u Čakovcu. Za live nastup priprema pjesmu 'Bohemian Rhapsody' grupe Queen.

Robert Babić

Prije tri godine se počeo baviti uspostavljanjem ravnoteže na gurtni, slack line. Hodanje po slacku pokazali su mu prijatelji. Taj 'sport' ga privlači zato što nije uobičajen, nema pravila, vježba se u prirodi, društven je i zabavan. Osim toga, bavi se ekstremnim sportovima kao što su alpinizam, biciklizam. U životu ga zanima planinarenje, fotografiranje i raznorazna putovanja. U udruzi je Asincin koja se inače bavi jogom, pa su onda ubacili i slack line sekciju. Na slacku može čučnuti, skočiti u dalj, izvesti skok s okretom, poleći se. Trenutno trenira hodati na visini od 13 metara, probao bi i više, ali mu uvjeti ne dopuštaju. Za sada je prehodao 75 m po dužini. Za live nastup se priprema svakodnevnih treninzima te otkriva kako će sljedeći nastup imati veze s Charliejem Chaplinom i da će svakako biti zanimljiv.

Irena Petrović i Krešimir Ban

Irena se bavi pjevanjem već jedanaest godina, od svoje šesnaeste. Nije pohađala glazbenu školu, ali je šest godina imala privatne satove pjevanja. Već tri godine ima bend qPack s kojim je nastupila i u glazbenoj emisiji 'Garaža', a kao jedan od svojih najvećih uspjeha navodi nastup u Lisinskom prije nekoliko godina na proljetnoj reviji jazza. Radi kao radijska DJ-ica i producentica. Kao inspiracija za sljedeću izvedbu Ireni i 48-godišnjem Krešimiru su poslužili Indexi. Kao svoju posebnost ističu dobro slaganje unatoč velikim razlikama u godinama.

Aleksandra Bilanović

Bavi se isključivo glazbom te je najmlađa članica Banjalučke filharmonije. Počela je pjevati u jednom zboru u Banjoj Luci, a 2004. je na đurđevdanskom festivalu osvojila nagradu za najbolju interpretaciju. Aleksandra ide u srednju glazbenu školu, maturantica je Srednje muzičke škole Vlade Miloševića. Osim što se bavi pjevanjem, svira i violu. Na audiciji je Aleksandra izvela pjesmu Adele ‘Someone like you’, a za prvi live nastup priprema pjesmu izvođačice Sam Brown.

Plesni studio Ola la

Dolaze iz Koprivnice, a imaju od 10 do 15 godina. Plesna skupina Ola la je dio Društva naše djece iz Koprivnice. Skupina, koja je samo jedan dio plesnog studija, postoji već šest godina i sastoji se od 22 djevojčice i jednog dečka. U emisiji uživo će nastupati svaki član skupine, bez iznimke. Plešu suvremeni ples, a koreografiju radi voditeljica skupine Olga Vilić. Redovito nastupaju u Koprivnici te po Hrvatskoj na različitim gradskim i državnim manifestacijama.

Vladan Bergamo

Dolazi iz Splita, ima 29 godina. Cijeli život bavi se plesom, a žongliranjem šest godina (cirkusom). Trenutno i živi od toga. Pleše latino, break dance, a s deset godina se počeo baviti baletom. Dosad je nastupao na mnogim festivalima i događajima. Ima iskustva s javnim nastupima, tako da ima malu razinu treme koju naziva pozitivnom. Da nema toga, kaže, ne bi bilo čara u samom nastupanju. Ovo mu je drugi put da se prijavio u 'Supertalent' s ciljem da pokaže kako nije odustao, da se i dalje želi boriti za svoj uspjeh.

Marinko Perec

Ima 45 godina, bavi se mađioničarstvom i iluzionizmom od osnovne škole. Inače je radio kao profesionalni vojnik, a ovo mu je hobi. Susjed mu je pokazao prve trikove i tako je sve krenulo. S 18 godina počeo je nastupati preko škole u Bjelovaru, Vrbovcu i Zagrebu. Amaterski se bavi iluzionizmom. Sudjelovao je na volonterskim nastupima po školama i u planu mu je jedan nastup za djecu s posebnim potrebama. Marinko ima petero djece, a četvero se bavi iluzionizmom. Prijavio se na 'Supertalent' kako bi pokazao da je bolji od prošlogodišnjih mađioničara te kako bi pokazao drugačiji, zanimljiviji pristup svemu tome. Za polufinalnu emisiju se priprema vježbanjem trikova, izradom rekvizita i, kako kaže, 'mozganjem'.

Juraj Bjelac

Dolazi iz Petrinje, ima 12 godina, a plesom se bavi već sedam godina. Pleše latinoamerički i standardni ples. Pohađao je mnoga natjecanja, postigavši uspješne rezultate. Član je plesnog kluba Petrinia. Osvojio je puno medalja, od čega mu je najdraža ona državnog prvaka, i to u čak dvije kategorije: latinoamerički plesovi i kombinacija. Na 'Supertalent' se prijavio kako bi se predstavio u najboljem svjetlu. Dobro se pripremao za audiciju i nema treme.