RETRO ESTETIKA

Serije koje će 'kupiti' nostalgičare: 'Momci s Madisona' i 'Zajedno protiv zločina'

13.11.2022 u 17:57

Bionic
Reading

Pickbox NOW donosi proslavljene serije koje morati pogledati ako niste do sada

Posljednjih su godina vrlo popularne serije koje odišu retro estetikom, ali nisu nužno povijesne. Takve serije odvijaju se u vremenu koje je relativno blizu našem pa nije nužno predznanje o povijesnom kontekstu, ali privlače nas modom, glazbom i duhom nekih drugih vremena.

Nostalgičari će obožavati dvije serije koje se odvijaju sredinom 20. stoljeća – riječ je o Momcima s Madisona i seriji Zajedno protiv zločina. Obje su dostupne na Pickbox NOW streaming servisu gdje postoji obilje kvalitetnih serija i filmova za uživanje.

Momci s Madisona (Mad Men)

Drama Momci s Madisona jedna je od najpoznatijih i najcjenjenijih serija današnjice. Osvojila je 143 nagrade (uključujući nagrade za Primetime Emmy Awards, BAFTA-u, Screen Actors Guild Awards itd.) i 406 nominacija.

Radnja se odvija tijekom 1960-ih u New Yorku na aveniji Madison Avenue. U središtu su privatni i profesionalni životi mnogih osoba koje rade u firmi za oglašavanje Sterling Cooper. Glavni lik je kontroverzni genijalac Don Draper (kojeg glumi Jon Hamm) koji će učiniti sve kako bi ostao na vrhu korporacijske i društvene piramide. Uz bok Donu nalaze se i likovi Peggy Olson (Elisabeth Moss), Pete Campbell (Vincent Kartheiser), Betty Francis (January Jones), Joan Harris (Christina Hendricks), Ken Cosgrove (Aaron Staton), Harry Crane (Rich Sommer) i dr. Intrige i natjecanja između navedenih likova možete pratiti na Pickbox NOW gdje je dostupno svih sedam sezona.

Zajedno protiv zločina (Partners in Crime)

Britanska kriminalistička mini-serija Zajedno protiv zločina nastala je prema romanima svjetski poznate spisateljice Agathe Christie. U središtu radnje nalazi se briljantni dvojac i bračni par Tuppence (Jessica Raine) i Tommy (David Walliams) Beresford. Tijekom života u predgrađu Londona dogodit će se tragedija koja će preokrenuti njihove živote naglavačke. Uslijedit će pustolovina koja se sastoji od rješavanja brojnih misterija, spašavanja tuđih života, potragu za neprijateljima i bijeg o svijeta kriminala. Osim navedenih pojedinaca, glumačku postavu čine: James Fleet (u ulozi Cartera), Matthew Steer (Albert), Paul Brennen (Lucky), Jonny Philips (Whittington) i dr.