IZVRSNA PRODUKCIJA

Francuzi i Talijani serviraju hit serije – ne propustite napeti 'Špijunski ured' i krimi seriju 'Kralj'

05.11.2022 u 07:35

Bionic
Reading

Otkrijte dvije fenomenalne europske serije na Pickbox NOW

Francuska špijunska serija Špijunski ured (The Bureau) i talijanska krimi serija Kralj (The King) dvije su fenomenalne serije na Pickbox NOW koje preporučamo! Izvrsna europska produkcija, izazovni zapleti i kompleksni likovi savršena su kombinacija za ono što želimo gledati u studenom.

Najbolja špijunska serija 21. stoljeća

Izvanrednu francusku špijunsku seriju Špijunski ured s visokom IMDB ocjenom od 8,7, kritičari uspoređuju sa serijom Žica (The Wire), ističući kako je ono što je Žica napravila za policijske serije, francuska serija Špijunski ured radi za špijunske serije 21. stoljeća.

Pametna, lijepo napisana, napeta i dobro odglumljena, Špijunski ured je francuska serija koja se emitira u više od 100 zemalja, te je uistinu postala interancionalni hit. Le Figaro ju je proglasio najboljom francuskom serijom ikada, a New York Times stavio ju je na treće mjesto najboljih internacionalnih serija posljednjeg desetljeća.

Tajnog agenta Malotrua glumi francuski glumac i redatelj Mathieu Kassovitz (Amelie, Peti element), a kritičari imaju samo riječi hvale za njegovu izvedbu. U svijetu špijunskih serija, nema privlačnije kombinacije karaktera i izvedbe!

Da, ova serija će vas oduševiti

Radnja se vrti oko francuskog obavještajca Malotrua, cijenjenog i talentiranog špijuna, koji se nakon šestogodišnje tajne misije u Siriji vraća u Pariz. Pokušava zaboraviti svoj tajni identitet, obučiti mladog rekruta za tajne zadatke, te istražiti slučaj agenta koji je nestao u Alžiru.

Seks i zavođenje klasični su elementi špijunskog posla, no Malotru je za boravka u Siriji razvio stvarne osjećaje prema Nadiji, lijepoj, ali i udanoj profesorici povijesti. Kad sazna da je Nadia u Parizu, prekrši protokol i oživi svoj tajni identit kako bi se našao s njom - i tu stvari krenu naopako!

Kralj – prva talijanska zatvorska drama

Svježa i oštra, ova talijanska zatvorska serija nadilazi žanrove kako bi ispričala kompleksan način borbe sa zlim silama. Bruno Testori (Luca Zingaretti) šef je kaznionice koji svoju osobnu ideju pravde primjenjuje u svom zatvoru, dok je izvan njega njegov život daleko od uređenog. Zatvor, koji se nalazi u neodređenoj talijanskoj pograničnoj zoni koja nije podvrgnuta talijanskom zakonu, prepun je tvrdokornih kriminalaca raznih vrsta. Kada njegovo kraljevstvo neočekivano dođe pod prijetnju, on se nađe u najtežem ratu u svom životu. Budući da je Bruno čuvar tih zlih ljudi, on mora pregovarati sa zlom. Ovo je jedini način da stvari pokuša držati pod kontrolom. Ali to također uzrokuje da Testori riskira i da izgubi razum.

Pitanja koja ova serija želi postaviti su - može li i treba li uopće, pregovarati sa zlom? Koliko se daleko u tome može ići? Ovo je element priče koji je nagnao Zingarettija na ideju za prvu talijansku zatvorsku seriju.

Kralj nadilazi klasične konvencije zatvorske drame jer postoji širi narativ koji ima veze s načinom na koji se Italija bori s terorizmom i njegovim posljedicama u zatvorima, te također vezom između prevencije terorizma i talijanskih tajnih službi. Iako je priča izmišljena, ima jasne elemente autentičnosti.

Hit serija Špijunski ured i Kralj naša su velika preporuka, ne propustite ih na Pickbox NOW!