dobitna kombinacija

Serije i filmovi inspirirani knjigama koje smo obožavali

31.08.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Film ili serija inspirirana knjigom koja je možda vaša najdraža? To je dobitna kombinacija, a iako su brojni čitatelji skeptični prema filmskim i TV adaptacijama - ove vas neće razočarati

Knjigoljupci su uvijek skeptični prema filmskim ili sTV adaptacijama književnog štiva. Ali ponekad se dogodi iznenađenje i film ili serija budu jednako kvalitetni kao književni predložak. Pripremili smo nekoliko naslova inspiriranih knjigama, a sve ih već danas možete pogledati na Pickbox NOW streaming servisu.

Jack Irish (Jack Irish)

Od odvjetnika i partnera u elitnom odvjetničkom uredu do životne tragedije i depresivne osobe koja gubi na sudu – to je priča o Jacku Irishu, ali ne i kraj njegovog putovanja. Odluči vratiti kontrolu nad svojim životom i postaje privatni istražitelj.. Ne očekuje kako će jedan slučaj nestale osobe na kojem radi promijeniti i njegov život. Serija Jack Irish ima ocjenu 7,7 na popularnom IMDb-ju,, a inspirirana je književnim serijalom o istražitelju Jacku Irishu autora Petera Templea koji se svojevremeno često nalazio na bestseller listama.

Filmovi snimljeni po romanima Nore Roberts

Nora Roberts je svjetski poznata spisateljica ljubavnih i romantičnih romana, a na Pickbox NOW streaming servisu možete pronaći čak nekoliko filmova inspiriranih njezinim popularnim knjigama.

Ako želite dobru mješavinu tragedije iz prošlosti, drame, romantike i trilera – onda pogledajte film Nora Roberts: Plavi dim (Nora Roberts: Blue Smoke) u kojem detektivku Reenu Hale ponovno prati vrebač iz prošlosti. Osim njega, film Nora Roberts: Ponoć u močvari (Nora Roberts: Midnight Bayou) isto je odličan izbor za sve ljubitelje filmova o ukletim kućama, detektivskih slučajevima i srodnim dušama. Ugledni odvjetnik Declan Fitzpatrick kupio je ukleto imanje u New Orleansu, ali nije očekivao da će s njim doći tajne imanja, ubojstvo i njegova nova ljubavna veza.

Filmovi snimljeni po romanima Patricije Cornwell

Preferirate kriminalističke knjige? Onda ste sigurno čuli za fantastičnu i talentiranu autoricu Patriciju Cornwell koja se proslavila romanima o doktorici Kay Scarpette. Na Pickbox NOW dostupna su dva filma o Cornwellinim junacima. Jedan od njih zove se Patricia Cornwell: Fronta (Patricia Cornwell's: The Front) gdje protagonisti detektiv Win i odvjetnica Monique Lamont trebaju riješiti slučaj iz ranih 60-ih koji nalikuje na aktualni slučaj ubojstva starije žene. Lamont vjeruje da je riječ o prvom slučaju serijskog ubojice „Bostonskog davitelja“ i nada se da će joj slučaj donijeti promaknuće koje željno iščekuje.

Shetland (Shetland)

Ako se ne možete zasititi kriminalističkih serija, drame i misterija, pogledajte Shetland koja ima ocjenu 8,2 na IMDb stranici! Nastala je prema istoimenom serijalu knjiga nagrađivane autorice kriminalističkih romana Ann Cleeves. Glavni junaci su inspektor Perez i njegova partnerica Macintosh te istražuju slučajeve ubojstva kako bi vratili mir i sigurnost Shetlandskom otočju.

Osim navedenih, Pickbox NOW krije cijelo blago filmova i serija inspiriranih knjigama različitih žanrova. Knjigoljupci će se zato naći na pravoj adresi!