TRENUCI NOSTALGIJE

Serija 'Dawson's Creek' ove godine slavi 20. rođendan

19.01.2018 u 18:07

Bionic
Reading

'Dawson's Creek' počeo se na televiziji emitirati prije 20 godina, a završio je šest godina kasnije. Nema sumnje kako se mnogi i danas rado prisjećaju Dawsona, Joey, Paceyja i Jen

Tko zna gdje bi danas bili glumice i glumci Michelle Williams, Katie Holmes, James Van Der Beek i Josh Jackson da nije bilo serije 'Dawson's Creek'? Putovanje mladih glumaca pratili su milijuni gledatelja tijekom šest godina emitiranja.

  • +5
Dawson's Creek Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Serija 'Dawson's Creek' 20. siječnja puni 20 godina od svog početka, no znate li kako je cijela stvar uopće nastala? Tvorac 'Dawson's Creeka' Kevin Williamson bio je na svom prvom poslovnom sastanku s predstavnicima TV mreže WB koji su ga zapitali ima li možda ideju za seriju. Williamson je bez puno razmišljanja rekao prvu stvar koju mu je pala na pamet – vlastito odrastanje u blizini potoka u nadi kako će jednog dana raditi filmove. Ostatak priče znate.

Ako se pitate gdje se nalazi Dawsonov potok, odgovor je – nigdje. Kevin Williamson taman je nabavio psa kojem je dao ime Dawson.

  • +6
Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Je li bilo drugih glumaca zainteresiranih za uloge u seriji koji su bili u užem krugu audicija? Da! Selma Blair gotovo je bila Joey, a Joshua Jackson koji je tumačio lik Paceyja Wittera zamalo je bio glavni lik – Dawson.

Serija 'Dawson's Creek' svakako je obilježila prelazak u novo tisućljeće i zauvijek nam ostala u sjećanju.

Autor: YouTube