NAGAĐA SE

Selidba Meghan Markle i princa Harryja u Afriku porezne bi obveznike mogla koštati više od milijun funti

25.04.2019 u 09:38

Bionic
Reading

U Velikoj Britaniji s nestrpljenjem se iščekuje potvrda onoga o čemu se šuška - da će princ Harry i Meghan Markle u skoroj budućnosti neko vrijeme živjeti u Bocvani ili Južnoj Africi, a sve kako bi se mogli posvetiti humanitarnom radu, kao i onom vezanom uz Commonwealth

Nakon što je otkriveno kako vojvoda i vojvotkinja od Sussexa uvelike razmišljaju da dio godine provedu živeći u Africi, vjerojatno Bocvani ili Južnoj Africi, a sve kako bi se mogli posvetiti radu Commonwealtha i tamošnjih dobrotvornih udruga, na čijem su čelu, britanski porezni obveznici su u strahu. A kako i ne bi kada će na kraju i taj njihov život na dvije adrese ići iz njihovih džepova, a ne kraljevske obitelji.

Najskuplji dio, kao i obično, odnosi se na osiguranje koje bi trebalo biti pojačano, posebice zbog njihovog budućeg djeteta. Budžet, koji dobija na kraju tim Metropolitan policije, dodatno bi se povećao zbog sigurnosti.

  • +9
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Za sada, godišnja naknada za SO14, koji čuvaju kraljevsku obitelj, iznosi oko 130 milijuna funti, a odlazak u Afriku mogao bi povećati troškove za dodatnih milijun funti budući da, osim plaće djelatnicima osiguranja, u taj iznos odlaze i sve vrste osiguranja, ali i smještaja.

Zbog mogućeg novog angažmana nije sretna ni policija, budući da su i sami svjesni stanja u Africi i svih mogućih opasnosti.