STRATEGIJA UDALJAVANJA

Odnosi među braćom sve nategnutiji: Prinčevi Harry i William držali se podalje na proslavi Uskrsa i bakinog rođendana

22.04.2019 u 22:52

Bionic
Reading

Kraljevska braća, William i Harry pojavili su se na uskrsnoj misi na dan kad je njihova baka, kraljica Elizabeta II slavila 93. rođendan, ali ne zajedno. I dok je William bio u društvu supruge Kate Middleton, Harry je bio sam, budući da je Meghan Markle pred porodom, a vrijeme je provodio u društvu bliskih rođaka

Najpoznatija braća plave krvi na svijetu nekad su bili i najbolji prijatelji - ili su barem stvarali takav privid. No u zadnje vrijeme ni ne trude se skriti koliko su se distancirali jedan od drugoga, što je itekako bilo vidljivo na posljednjem obiteljskom okupljanju povodom kraljičina 93. rođendana i odlaska na uskrsnu misu. Ovoga puta prinčevi William i Harry nisu se ni trudili stvarati privid toplih obiteljskih odnosa iako su znali da ih cijelo vrijeme prati gomila fotoreportera.

Harry se na putu do mise i natrag družio sa sestričnom Zarom Tindall i njezinim suprugom Mikeom, dok je William cijelo vrijeme bio u društvu supruge Kate. Iako su na sličnim okupljanjima uvijek bili zajedno, ovoga puta Harry je cijelo vrijeme koračao sam ispred šogorice i brata.

  • +11
Uskrs britanske kraljevske obitelji Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njihovo ukočeno držanje nije moglo proći nezamijećeno, a sve se glasnije šuška da će Harry i Meghan nakon rođenja djeteta, preseliti na neko vrijeme u Afriku, kako bi monarhija kapitalizirala njihovu popularnost među mlađom populacijom Commonwealtha, ali i kako bi ih malo udaljili od Williama i Kate jer glasina o tenzijama između dva para svakim je danom sve više.

Je li selidba u Afriku još jedna u nizu glasina, pokazat će vrijeme, a u službenoj izjavi Buckinghamska palača ovoga puta nije potvrdila, ali što je još zanimljivije nije niti opovrgnula navode da se par seli: 'Svi budući planovi vojvode i vojvotkinje od Sussexa trenutačno su samo spekulacije. Nije donesena odluka oko njihovih budućih uloga'.