zanosna plavuša

Seks, droga, rock'n'roll i kriza srednjih godina: Sjećate li se 'Kalifornikacije'? Pogledajte kako danas izgleda glavna glumica

11.11.2022 u 06:40

Bionic
Reading

Cijenjena Britanka proslavila se ulogama u filmovima 'Ronin', 'Trumanov show' i 'Dvije sestre za kralja', a medijsku pozornost plijenila je i ulogom u hit-serijalu 'Kalifornikacija'. Natascha McElhone posljednjih tjedana je u fokusu javnosti jer je u novoj sezoni o britanskoj kraljevskoj obitelji utjelovila blisku prijateljicu pokojnog princa Philipa, Penny Knatchbull

Fanovi serije s nestrpljenjem iščekuju nove nastavke ponajviše kako bi doznali kako se razvijala navodna afera kraljičinog supruga, princa Philipa, s lijepom Penny Knatchbull (32 godine mlađom od pokojnog vojvode od Edinburgha) u Netflixovoj hit seriji 'Kruna'. O tome se šuškalo punih pet desetljeća. Ulogu grofice Mountbatten od Burme dobila je Natascha McElhone.

Riječ je o jednoj od najcjenjenijih britanskih umjetnica koja je u svojoj biografiji nanizala zapažene uloge na kazališnim daskama i pred filmskom kamerom. Na filmu je debitirala 1996. godine u 'Životu s Picassom' s Anthonyjem Hopkinsom, nakon čega su uslijedili 'Trumanov Show' s Jimom Carreyjem, 'Ronin' s Robertom DeNirom i 'Solaris' s Georgeom Clooneyjem.

No javnost je najviše pamti po ulozi Karen Moody u seriji 'Kalifornikacija', u kojoj se pojavila u 84 epizode i glumila je uz Davida Duchovnyja. Bila je u četvrtom mjesecu trudnoće (s trećim djetetom) kada se dogodila njezina najveća osobna tragedija. Njezin suprug, ugledni kirurg Martin Hirigoyen Kelly umro je iznenada u 42. godini, samo četiri dana nakon desete godišnjice braka.

Umro je zbog nedijagnosticirane kardiomiopatije, odnosno bolesti srčanog mišića. Poznavali su se od tinejdžerskih dana, a vjenčali su se 1998. Bili su na glasu kao idealan par koji ni nakon mnogih godina veze nije prestao pokazivati zaljubljenost i međusobno poštovanje.

  • +4
Natascha McElhone Izvor: Profimedia / Autor: S Meddle/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Martin Hirigoyen Kelly bio je specijaliziran za kraniofacijalnu kirurgiju koja se bavi urođenim deformacijama lica i vrata te je radio za humanitarnu organizaciju Liječnici bez granica. Operirao je djecu u Afganistanu koja su unakažena u ratu i s prijateljem kirurgom osnovao organizaciju Facing the World, kojoj je cilj zahvatima pomoći djeci s deformitetima na licu. McElhone je našla utjehu u djeci, tada osmogodišnjem Theodoreu i petogodišnjem Otisu, a trećeg sina Rexa (dala mu je ime Rex Coltrane Kelly jer je Martin obožavao jazz glazbenika Johna Coltranea) rodila je pet mjeseci nakon smrti supruga.

Svojoj je ljubavi nakon njegove smrti počela pisati pisma. Ponekad je bilježila svakodnevne stvari koje su se događale njoj i djeci te kako se nose sa svojim gubitkom, a pisma je pretvorila u knjigu 'After You: Letters of Love, and Loss, to a Husband and Father'. Objavila ju je u srpnju 2010. godine. Inače, preko puta glumičine kuće u Londonu nalazi se groblje na kojem je pokopan njezin suprug. Kroz prozor može vidjeti njegov grob i to je prizor koji je tješi i smiruje.