POST FESTUM

Šef hrvatske eurovizijske delegacije rekao nam je što misli o nastupu Mije Dimšić: 'Vjerovali smo da postoje realne šanse, no ponekad treba imati i sreće'

11.05.2022 u 08:48

Bionic
Reading

Naša eurovizijska predstavnica na eurovizijskom nastupu sa svojim timom dala je sve od sebe i, kako je rekla, ostavila srce na sceni. Imala je, složit će se mnogi, odličan nastup, ali nažalost nije se uspjela plasirati u finale. U Torinu su je bodrili članovi obitelji i prijatelji, uz nezaobilaznu HRT-ovu delegaciju koju predvodi Tomislav Štengl

'Svima nam je užasno žao zato što nismo prošli dalje. Mia se potrudila i bila je najbolja kad je trebala biti najbolja. Da se nismo nadali prolazu, ne bismo bili ovdje. Vjerovali smo da postoje realne šanse, no ponekad treba imati i sreće. Postoje kladionice kao referentni faktor, no ispalo je da su prošle neke zemlje koje nisu dobro stajale, poput Litve ili Švicarske. Recimo, šef delegacije Švicarske, koji su bili pored nas, ostao je u čudu kad su prošli dalje. Nisu mislili da je to realno, koliko god se nadali. Teško mi je išta komentirati dok ne vidim rezultate žirija', rekao je Tomislav Štengl za tportal.

Mia je nastupala 11. i nakon izvedbe zahvalila je na talijanskom rekavši 'Grazie mille' (Puno hvala). Dio pjesme izvela je na hrvatskom jeziku uz pratnju troje plesača.

Mia Dimšić - Guilty Pleasure Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Hrvatska je, prisjetimo se, zadnji put u finalu Eurosonga bila 2017. godine, kada nas je predstavljao Jacques Houdek. Godinu ranije u finalu je bila Nina Kraljić, a 2014. i 2015. godine Hrvatska nije sudjelovala zbog loših plasmana, što je tada bila odluka HRT-a.

U finale Eurosonga prošlo je 10 finalista: Švicarska, Armenija, Island, Litva, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska. Njima će se u završnici pridružiti deset finalista iz drugog polufinala koje je na programu ovog četvrtka.

  • +14
Mia Dimšić Izvor: Profimedia / Autor: Matteo Rasero / LaPresse / Profimedia