BIO JE OPČINJEN

Scenaristica 'Planine Brokeback' otkrila kako je planula ljubav između tragično preminulog Heatha Ledgera i Michelle Williams

02.12.2022 u 06:16

Bionic
Reading

Glumački par Heath Ledger i Michelle Williams bili su u vezi tri godine, a razveli su se 2007. godine, samo pet mjeseci prije njegove tragične smrti od predoziranja. Upoznali su se na setu filma 'Planina Brokeback', a romansa se rasplamsala kad je Ledger pomogao kolegici koja se ozlijedila na setu

Snimajući scenu za film, Michelle Williams je iščašila koljeno i plakala u podnožju brda zbog jakih bolova.

'Iščašila je koljeno i morali smo pozvati nekoga da je odveze u bolnicu', kaže za časopis Out scenaristica filma Diana Ossana, prisjećajući se da Heath Ledger nije želio Michelle pustiti samu.

'Dok je s njom ulazio u vozilo, gladio joj je kosu. Sjećam se da je gledao u nju, a ona je gledala u njega razrogačenim očima. Gotovo da je bila zaprepaštena pažnjom koju joj je poklanjao, ali to se moglo primijetiti svaki dan', kaže Ossana i dodaje kako je to za njega bila ljubav na prvi pogled te da je bio opčinjen njome.

Glumci su stupili u ljubavnu vezu, a za manje od godinu dana objavili su da očekuju kćer Matildu, rođenu u listopadu 2005. godine.

  • +16
Heath Ledger i Michelle Williams Izvor: Profimedia / Autor: UNIVERSAL STUDIOS - FRENCH, KIMBERLY - Album / Album / Profimedia

Uslijed višemjesečne fizičke i mentalne iscrpljenosti Ledger se nesretnim slučajem predozirao i preminuo 22. siječnja 2008. godine u svom stanu u New Yorku.

Glumac je navodno godinama s prekidima bio ovisnik o drogama, a situacija je kulminirala kad je istovremeno radio na više filmova, uključujući njegovu zadnju ulogu Jokera u filmu 'Vitez tame'.

Kako bi mogao spavati, počeo je miješati razne lijekove na recept.

'Nisam mogao prestati razmišljati. Tijelo mi je bilo iscrpljeno, a um mi je i dalje radio', rekao je u intervjuu za The New York Times samo dva mjeseca prije nego je preminuo u dobi od 28 godina.

Istragom je utvrđeno da mu je presudila smrtonosna kombinacija šest lijekova – dvije vrste narkotika, dvije vrste lijekova protiv anksioznosti i dvije vrste lijekova za spavanje.