TEŽAK POSAO

Scenarij se zna: Evo kako će Meghan Markle riješiti cijelu dramu u palači

12.12.2018 u 12:55

Bionic
Reading

Trenutno je svaki pokret koji napravi vojvotkinja od Sussexa pod posebnim povećalom javnosti, a kako i ne bi kada, otkako je u svibnju službeno postala članicom kraljevske obitelji, svojim postupcima ne prestaje puniti novinske stupce. Ono o čemu se najviše govori njezina je narav, zbog koje je sada već druga osoba s kojom blisko surađuje podnijela ostavku

Kada se ovih dana pročulo da je nakon što je nedavno, nakon samo šest mjeseci, otkaz dala Melissa Touabti, isti potez povukla još jedna osobna asistentica Meghan Markle, ovoga puta kraljičina miljenica Samantha Cohen, na površinu je isplivala teška narav vojvotkinje od Sussexa koju rijetki mogu podnijeti.

Odlazak Samanthe Cohen, koji je najavljen za proljeće iduće godine, bio je popriličan šok za sve jer je ova Australka s kraljevskom obitelji provela punih 17 godina te ju je upravo kraljica Elizabeta II dodijelila Meghan Markle kako bi joj pomogla u što lakšoj prilagodbi kraljevskoj obitelji.

  • +37
Meghan Markle - svi stajlinzi s australske turneje Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža

No, kako donosi The Sunday Times, zapravo se od samog početka znalo da je suradnja Samanthe Cohen i Meghan Markle tek privremena te je i namjera osobne asistentice bila da ostane tek šest mjeseci. Sve to dovelo je do toga da u timu Meghan Markle sada postoje dva otvorena radna mjesta koja treba popuniti, a sve zanima tko će zasjesti na tu važnu poziciju.

Iako se nekima možda čini kako su ovo prvi ovakvi 'poremećaji' u kraljevskoj obitelji te da je za sve kriva Meghan Markle, to se događalo i prije. Na samom početku slično je prošla i Kate Middleton, koja je u prvim mjesecima nakon udaje ostala i bez domaćice, ali i glavnog vrtlara, a sve zbog njezine navodne nesposobnosti da se pridržava kraljevskog protokola.

To je otkriveno u dokumentarnom filmu Amazona, 'William & Kate: The Journey' iz 2016. godine, u kojem je novinarka Ashley Pearson primijetila da su i to dvoje zaposlenika bili zapravo bivši djelatnici same kraljice Elizabete II. Navodno je razlog bio taj što se majka Kate Middleton, Carole, uplitala u raspored i obaveze kućne domaćice, ali i to što je sama vojvotkinja od Cambridgea većinu stvari sama odrađivala, što se nikome nije svidjelo.

A kako je zapravo Samantha Cohen dobila tu poziciju? Kako donosi Daily Mail, ova Australka, rođena u Brisbaneu, prijavila se na oglas iz novina koji je dala Buckinghamska palača. U to vrijeme, prije gotovo 20 godina, Samantha Cohen bila je u tek kratkom posjetu Londonu, a posao je dobila odmah, ponajviše zahvaljujući dobrom CV-ju, jer je u Australiji radila u javnoj službi, ali i odnosima s javnošću. Zaposlenicom u kraljevskoj obitelji postala je 2001. godine, a zbog svojih poslovnih sposobnosti brzo je napredovala.

U LONDONU

U pokušaju da izbjegnu paparazze, princ Harry i Meghan Markle snimljeni kako se iskradaju iz crkve

Pogledaj galeriju

Kakva je u poslu, dovoljno govori da su je prozvali 'panterom', a nakon što je 2003. godine imenovana zamjenicom glasnogovornika, 2007. postala je i osobna tajnica same kraljice Elizabete II te tako i prva žena na toj poziciji. Budući da je imala golemo povjerenje same kraljice, ne čudi da ju je ona dodijelila novoj članici kraljevske obitelji Meghan Markle na rok od šest mjeseci, kako bi je pripremila za njezine nove dužnosti.

A ono što sada Meghan čeka rješavanje je novonastale situacije, odnosno pronalazak adekvatnih osoba koje će zasjesti na mjesto Melisse Touabti, ali i Samanthe Cohen. Ukoliko se povedu za primjerom princa Williama i Kate Middleton, novi oglas za posao i Harry i Meghan mogli bi postaviti na LinkedInu, gdje su 2017. vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea tražili novog člana tima za odnose s javnošću.

Sve do tada članovi kraljevske obitelji objavljivali su oglase za posao na službenim stranicama Kensingtonske palače. Prema pisanju Vanity Faira, na potragu putem LinkedIna odlučili su se jer je izbor kandidata puno veći, a što će presuditi u odabiru novih djelatnika, pokazat će vrijeme.