iznenadio ju je

Sanja Vejnović iz Turske dobila link za seriju koju je snimala ondje, a koju nikada do sad nije vidjela

01.07.2020 u 13:50

Bionic
Reading

Prije 'ekspanzije' turskih serija u Hrvatskoj, naša poznata umjetnica je osvojila Tursku. U mladosti je glumila u dvije vrlo popularne serije povijesne tematike, 'Hadži Arif-bej' i 'Ališ i Zejnep' koje je gledalo nevjerojatnih 180 milijuna ljudi

Redatelj koji je režirao serije našu je umjetnicu zamijetio u filmu 'Banović Strahinja pa je Sanja Vejnović dobila glavne uloge u oba projekta. Snimala je na mješavini turskog i engleskog i imala lektora koji je s njom radio. Poslije su njezinu ulogu sinkronizirali na turski.

U obje serije glumili su Milena Dravić i Neda Arnerić, a njezin glavni partner bio je poznati turski glumac i pjevač Ahmet Özhan. Dobivala je u to vrijeme stotine pisma dnevno i dobivala je ponude za još snimanja, no tada je rodila sina Andreja i posvetila se majčinstvu.

'Jedan gospodin iz Turske mi je danas u inbox poslao link za seriju koju sam snimala u Turskoj, a nikada je do sad nisam vidjela. Jako se veselim gledanju, čudno mi je i smiješno istovremeno', pohvalila se glumica na društvenim mrežama s fotografijom iz tog vremena.

Snimala je više mjeseci u Istanbulu, Bursi i Antaliji. Imala sam privilegiju snimanja na autentičnim objektima i u prostorijama zatvorenima za turiste. Vidjela sam svu raskoš Osmanskog Carstva, kupaonice od prozirnog mramora, namještaj ukrašen zlatom, sedefom i dragim kamenjem, tepih tkan od jednog komada koji prekriva cijelu balsku dvoranu zbog kojega se morao srušiti zid da bi ga se unijelo u prostoriju. Kolege iz Turske pričali su mi razne povijesne priče i svi su s velikim poštovanjem tretirali žene. Bila sam gost u redateljevoj kući i upoznala sam njegovu obitelj. Kada sam spomenula kako su mi fine baklave od pistacija, svaki dan bi me na snimanju čekale omiljene baklave', ispričala je ranije za 24sata.