bezvremenska operna priča

Sanja Musić Milanović na premijeri opere 'Carmen' u društvu riječkog gradonačelnika

12.11.2020 u 23:09

Bionic
Reading

Opera Georgesa Bizeta 'Carmen' premijerno je izvedena u četvrtak navečer u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Riječka izvedba je trebala biti prilagodba pulske. No, zbog okolnosti pandemije planovi su promijenjeni pa je stvorena nova predstava u kojoj je, među ostalim, uživala i supruga hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović

Samozatajna i dosljedna prva dama posljednji put je viđena u javnosti prošlog tjedna na premijeri baletne predstave 'Ponos i predrasude' u zagrebačkom HNK-u. I ovog puta odjevena moderno i s dozom zaigranosti, što je svakako i odraz njene individualnosti, pojavila se u elegantnom crnom izdanju s velikom bijelom ružom na desnoj strani sakoa i neizbježnom maskom na licu. U njezinom društvu bio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Premijerna izvedba opere Georgesa Bizeta 'Carmen' posvećena je teatrologinji, dramaturginji, kazališnoj kritičarki i književnici Mani Gotovac, prvoj ženi na čelu hrvatskog nacionalnog teatra i intendantici riječkoga HNK u razdoblju od 2003. do 2007. godine. Mani Gotovac je umrla na današnji dan prije godinu dana.

  • +20
Premijera opere 'Carmen' u riječkom HNK Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL