šokantne izjave

Russell Brand optužen je za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje

16.09.2023 u 21:19

Bionic
Reading

Četiri žene optužile su britanskog komičara Russella Branda za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje

Šokantne optužbe protiv Russella Branda koje je on odlučno negirao prije njihove javne objave u sada su izašle na vidjelo. Navedeni incidenti navodno su se dogodili 2006. i 2013., navodi se u šokantnoj objavi Sunday Timesa.

Jedan od neimenovanih žena, identificirana samo kao Nadia ,tvrdi je da ju je Brand silovao u svom domu u Los Angelesu 2012. kada je bila u tridesetima. Prema njezinom svjedočenju, Brand ju je prisilo na odnos, te ju savladao pošto je fizički snažniji od nje. Također, kako navodi, komičar koji je bio u braku s Katy Perry od 2010. do 2012. godine, navodno nije koristio kondom kada je počinio silovanje.

Nadia je za Sunday Times također rekla kako mu je nakon incidenta preko poruke poručila: 'Kada djevojka kaže ne, to znači ne. Russell joj je na to, navodno, odgovorio da mu je jako žao. Kao dokazni materijal predani su screenshotovi poruka.

Nadia je navodno sljedeći dan pobjegla u centar za silovanje i, prema Sunday Timesu, postoji medicinska dokumentacija koja potkrepljuje njezine tvrdnje.

Drugi žrtva tvrdi da je bila maloljetna kada ju je Brand navodno napao. Navela je da je imala samo 16 godina, a Brand 31 godinu kada su se upustili u 'emocionalno zlostavljajuću i kontrolirajuću' vezu koja je trajala tri mjeseca dok je on radio kao voditelj na BBC-ju. U priči je identificirana pod lažnim imenom, Alice, kako bi se zaštitila njezina anonimnost.

Alice je tvrdila da ju je jednom prilikom dolaska do Brandove kuće i sam taksist upozorio: 'Molim te, molim te da ne ulaziš tamo, ti bi mogla biti moja djevojčica, a ja bih želio da netko to učini za nju ', naizgled znajući za glumčevo navodno loše ponašanje. Brandov menadžerski tim navodno je znao za njegovu vezu s tinejdžericom, a on bi navodno slao privatni automobil u njezinu školu da je odveze s nastave i dovede u svoju kuću.

Brand je navodno želio i potvrditi da ona ima 16 godina - što je zakonska dob za pristanak u Ujedinjenom Kraljevstvu - i rekao joj je: 'Baš me briga ako ti imaš 12 godina… Moram znati gdje sam pravno.'

Pred kraj njihove kratkotrajne romanse, prema Aliceinim riječima dogodio se i incident seksualnog napada gdje ju je Russell prisilio na oralni seks. 'Ne bi trebalo biti tako da nekoga moraš udarati i odgurivati ga kako bi ga skinuo s sebe', rekla je za Sunday Times. 'To ne bi trebao biti fizički obračun.'

  • +4
Russell Brand Izvor: Profimedia / Autor: John Stillwell / PA Images / Profimedia

Veza je navodno završila kada je Alice saznala da ju Brand vara tako što ga je zatekla s drugom ženom.

Treća žena je za Sunday Times izjavila da se njen incident dogodio dok je radila s Brandom u Los Angelesu i da su bili u kratkoj sporazumnoj vezi početkom 2013. godine. Identificirana kao Phoebe u izvješću, tvrdi da je jednom posjetila komičara i on ju je navodno pokušao napasti dok je bio gol, a ona potpuno odjevena. 'Vidjela sam da mu nešto kao prelazio preko očiju, kunem se, njegove oči više nisu imale boju, bile su crne, kao u đavola. Kao da je druga osoba doslovno ušla u njegovo tijelo', rekla je za Sunday Times.

Nadia je rekla da ju Brand nije na kraju silovao, ali je primijetila: 'Ne znam koja je stvarna definicija 'seksualnog napada', ali tako mi se čini.' Tvrdila je da joj je glumac zaprijetio da će pokrenuti tužbu protiv nje ako se ikad javi. Nadia je tvrdila da nije podnijela prijavu iz straha kako bi to moglo utjecati na njezinu karijeru.

Četvrta i posljednja žena je Brandova bivša djevojka, Jordan Martin, koja je za Sunday Times izjavila da ju je Brand seksualno napastvovao i fizički i emocionalno zlostavljao, kao što je spomenuto u njezinoj knjizi, 'kNot: Entanglement with a Celebrity.'

Sunday Times je tada citirao i više incidenata, u kojima se u tisku aludiralo na Brandovo navodno jezivo ponašanje, od strane komičarki i nekoliko mjesta gdje je radio. Intervjuirali su ženu identificiranu kao Rachel, koja je navodno radila s Brandom na seriji 'Big Brother's EFourum', a ona je tvrdila da joj je Brand pokazao svoje spolovilo i insinuirao da imaju oralni seks, a ona je bila 'šokirana i odbila'.

Nedolično ponašanje navodno je prijavljeno produkcijskoj tvrtki Endemol, ali je jedan menadžer navodno odgovorio: 'Dečki će ostati dečki. Nije to velika stvar.' Sunday Times je rekao da kada su kontaktirali Banijay UK, koji je kupio Endemol 2020., nije bilo 'nikakvih zapisa o tome da su se pitanja o Brandu formalno pokrenula ili o kojima se raspravljalo'. Brandova bivša asistentica Helen Berger, koja je radila za njega 2006., također se javila i navela da je činjenica da je homoseksualka viđena kao 'plus' kada je primljena jer je menadžer navodno mislio da će je to 'zaštititi'. Helan Berger izjavila je kako je glumac nosio samo donje rublje dok bi ona radila i navodno je svjedočila kako pokazuje slike golih žena svojim prijateljima.

Brand je prije objave optužbi objavio poduži video na Instagramu u kojem je opovrgnuo niz 'nečuvenih i agresivnih napada'. Također je naveo da je riječ o 'koordiniranom' pokušaju između medijskih kuća da ga pokušaju ušutkati o nekim stvarima o kojima raspravlja na svojim kanalima poput 'Big Pharma'.