poznati šibenčanin

RTL-ov voditelj Adrian De Vrgna o posljedicama pandemije i potresa: 'Strah me za bližnje. Brinu me dugoročne posljedice'

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: MAJA BOTA za RTL

Prije nešto manje od mjesec dana okušao se u novoj profesionalnoj ulozi. Umjesto s terena, 42-godišnjak gledateljima informacije sada prenosi iz studija informativne emisije 'RTL danas' koju vodi u paru s kolegicom Damirom Gregoret

'Kao što je zahtjevno biti na terenu, jednaka odgovornost i priprema potrebna je za posao u studiju. Prvi ulazimo u domove i gledatelji su nam uvijek na prvome mjestu. A to se vidi po načinu kojim im pristupamo i s terena i iz studija. Oba okruženja su mi prirodna i jedno ne isključuje drugo', ispričao je Adrian De Vrgna za Večernji list. s Damirom Gregoret mu je užitak raditi jer su i privatno su dobri prijatelji.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: MAJA BOTA za RTL

Rekao je kako se boji posljedica koje će pandemija i potresi ostaviti na društvo. 'Pokušavam na sve gledati pozitivno. Živimo u vremenima kada je nemoguće ne biti svjestan koliko je sve oko nas krhko i koje su prave vrijednosti. Strah me za bližnje. Brinu me dugoročne posljedice. Kakvo će biti zdravlje naših mladih. I o tome kao društvo moramo voditi računa. Ono što, vjerujem, mnoge zabrinjava je neizvjesnost. I kada će doći do povratka na staro. Sigurno da ovako dugoročno ne možemo, no optimističan sam', rekao je voditelj koji se nekada bavio tenisom, ali ga i dalje igra rekreativno, to je i dalje je to sport u koji je zaljubljen.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: MAJA BOTA za RTL

Objasnio je podrijetlo svog prezimena De Vrgna. 'Porijeklo prezimena je talijansko, kao i mnogih prezimena u Dalmaciji. Pisalo se svakojako, pa mu fali koji vokal. Iz dalmatinskih obitelji sam s obje strane', ponosan je. Potpuni povratak u rodni grad Šibenik jednog dana ne isključuje.

'Moj rodni kraj ima svoj šarm, ali svijet je globalno selo. S kraja na kraj Europe se stigne za par sati avionom. Što je onda par sati za upravljačem. A ja volim voziti, ljubitelj sam automobila. To me opušta, baš kao i ljetne ćakule s 'morskom' ekipom jer tada politika nije u prvom planu', priznaje.

Otac je tinejdžera Enrica koji već sada iskazuje interes, baš poput oca, za politiku, a RTL-ovac je slobodno vrijeme koristi za izlete u prirodu i druženje sa psom.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!