samozatajna slovakinja

Roger Federer izjavio je da ne bi mogao bez logistike svoje supruge, a ona je zbog njega prekinula zaruke s bogatim Arapom

16.09.2022 u 17:00

Bionic
Reading

Sportska vijest koja je u četvrtak obišla svijet glasi da će švicarski tenisač i jedan od najboljih igrača u povijesti tenisa, nakon Laver Cupa koji se igra sljedećeg tjedna u Londonu, okončati svoju veličanstvenu karijeru. U emotivnom oproštajnom pismu Roger Federer spomenuo je i tri godine stariju suprugu, s kojom je u braku od 2009. godine

'Posebno želim zahvaliti svojoj nevjerojatnoj supruzi Mirki jer je sa mnom proživjela svaku minutu. Ona me zagrijavala prije finala, gledala bezbrojne mečeve, čak i kad je bila u osmom mjesecu trudnoće, i trpjela moju šašavu stranu preko 20 godina', napisao je Roger Federer te spomenuo i svojih četvero djece.

Zahvalio im je što su ga podržavali i 'uvijek bili spremni istraživati nova mjesta i stvarati divne uspomene'. 'Vidjeti svoju obitelj kako navija za mene s tribina osjećaj je koji ću zauvijek pamtiti', dodao je teniski velikan. Švicarac je sve svoje turnire u karijeri osvojio uz podršku samozatajne supruge.

Pravo ime gospođe Federer je Miroslava Vavrinec. S roditeljima je emigrirala iz Slovačke kad je bila dijete, a danas imaju zlatarsku radnju u Schaffhausenu. Poput svog supruga, dug niz godina bavila se tenisom. Počela je igrati na nagovor Martine Navratilove, a najveći uspjeh joj je bilo 76. mjesto na svijetu 2001. Krajem devedesetih bila je zaručena za bogatog Arapa, a svog sadašnjeg supruga upoznala je 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sydneyju. Prestala se baviti tenisom 2002. godine zbog ozljede stopala.

'U dva mjeseca poznanstva znali smo da između nas postoji kemija, ali nismo znali hoće li nas to odvesti nekamo ili je riječ samo o trenutku. Naš prvi poljubac bio je nešto više od toga. On nas je odveo do nečeg zaista posebnog i sretni smo što smo zajedno', ispričao je slavni tenisač ranije.

Mirka vodi njegove financije, bukira avionske karte, pronalazi hotele, zadužena je za odnose s javnošću, bira rekete i odjeću za put, a uz sve to brine se o djeci, kćeri Myli i Charlene te sinovima Leu i Lennyju. Federer je svojedobno izjavio da ne bi mogao bez Mirkine logistike i da mu ona dopušta da slijedi svoje snove. 'Ali ako jednog dana kaže da više ne želi putovati i da joj je dosta svega, oprostit ću se od profesionalnog sporta', najavio je tada.

  • +3
Mirka Federer Izvor: Profimedia / Autor: Elena Leoni/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia