RICARDO LUQUE

Bivši pjevač Cubisma o stanju u rodnoj Venezueli: 'Ma kakav puč... Počela je raditi propaganda'

01.05.2019 u 10:53

Bionic
Reading

Nakon školovanja u Moskvi i Londonu glazbenik se skrasio u Zagrebu, gdje živi sa suprugom Sanjom i njihovo troje djece, Armandom, Lucijom i Isadorom, a prije nekoliko godina iz Venezuele doselio i njegov stariji sin Jorge. No ostatak obitelji pjevača Cubisma, Ricarda Luquea ostala je ondje, a on redovito s njima komunicira. Udaljeni su od poprišta sukoba, pa kaže, nema brige

Pjevač skupine Cubismo prati događanja na ulicama Caracasa, glavnoga grada njegove domovine Venezuele, koju je napustio u dobi od 22 godine. Ondje je posljednji pout boravio prije godinu dana.

'Ma kakav vojni puč! To Twitter piše, pa Facebook... Počela je raditi propaganda, poslije će biti još više toga. O.K., to može biti nešto, ali vojni puč ne. Čuo sam se s nećakinjom, kaže mi je da je to još jedan pokušaj', ispričao je Ricardo Luque za Slobodnu Dalmaciju. Novinari Slobodne razgovarali u utorak nekoliko puta nakon što je iz Venezuele stigla vijest o vojnom puču.

Ricardo smatra da je sve napumpano te je naveo kako su neredi izbili u četvrti u kojoj žive bogataši.

'Sve se to događa u istočnom dijelu grada, Altamira se zove, gdje uvijek izbijaju incidenti na glavnom trgu. Tamo živi elita, a u drugom, zapadnom dijelu, gdje žive šljakeri, radnička klasa odvija se normalan život. Ovaj samoproglašeni predsjednik izveo je tih nekoliko časnika na ulicu. Predsjednik je tamo gdje je, ljudi idu prema njegovoj palači kako bi napravili živi štit', kaže pjevač Cubisma. Nećakinja mu je rekla da je dan uoči nereda na ulicama Caracasa osjećala kako bi se nešto moglo dogoditi.

'Rekla mi je da je bila u supermarketu i vidjela da su cijene opet podivljale. Recimo, dan prije je sapun koštao 10 kuna, a jučer su tražili 40. To joj je bio znak da se nešto kuha', izjavio je glazbenik. U njegovom rodnom Maracayu žive majka, sestre i brat s kojima svakodnevno komunicira.

  • +4
Ricardo Luque Izvor: Pixsell / Autor: Danijel Berkovic/PIXSELL