SLUČAJ IZ 2021.

Alec Baldwin optužen je za ubojstvo iz nehaja na setu filma u Novom Meksiku

19.01.2024 u 20:57

Bionic
Reading

Velika porota podigla je optužnicu protiv Aleca Baldwina ubojstvo iz nehaja 2021. godine tijekom probe na filmskom setu u Novom Meksiku kad je stradala snimateljica Halyna Hutchins

Velika porota optužila Aleca Baldwina za ubojstvo iz nehaja koje se dogodilo na setu filma 'Rust' u Novom Meksiku, oživljavajući tako neaktivni slučaj protiv slavnog glumca s holivudske A-liste.

Naime, specijalni tužitelji ovaj su tjedan iznijeli slučaj pred veliku porotu u Santa Feu, nekoliko mjeseci nakon što su primili novu analizu pištolja koji je korišten.

Baldwin, glavni glumac i koproducent vesterna 'Rust', uperio je pištolj u snimateljicu Halynu Hutchins tijekom probe na filmskom setu izvan Santa Fea u listopadu 2021. kada je pištolj opalio, usmrtivši nju i ranivši redatelja Joela Souza.

Poznati glumac je tad izjavio da je povukao 'čekić', ali ne i okidač, te je pištolj opalio.

Suci su nedavno pristali staviti na čekanje nekoliko građanskih tužbi u kojima se traži odšteta od Baldwina i producenata filma 'Rust' nakon što su tužitelji rekli da će iznijeti optužbe pred velikom porotom. Među tužiteljima u tim parnicama su i članovi filmske ekipe.

Specijalni tužitelji odbacili su optužbu za ubojstvo iz nehaja u travnju, rekavši da su bili obaviješteni da je pištolj možda modificiran prije pucnjave i neispravan. Kasnije su se okrenuli i počeli vagati hoće li ponovno podići optužnicu protiv Baldwina nakon što su dobili novu analizu pištolja.

PREMIJERA NOVOG NASTAVKA

Može li slađe od ovog? Hilaria i Alec Baldwin modno se uskladili sa svoje šestero djece

Pogledaj galeriju

Analiza stručnjaka za balistiku i forenzička ispitivanja oslanjala se na zamjenske dijelove za ponovno sastavljanje pištolja iz kojeg je pucao Baldwin, nakon što su dijelovi pištolja bili slomljeni tijekom testiranja od strane FBI-a. Izvješće je ispitalo pištolj i oznake koje je ostavio na istrošenoj patroni kako bi se zaključilo da je okidač morao biti povučen ili pritisnut.

Slučaj je podigao veliku medijsku prašinu, a nesreća se dogodila prllikom vježbanju scena s revolverom. Nažalost, Halyna je preminula nedugo nakon što ju je holivudski glumac ranio.

Pucnjava 2021. rezultirala je nizom građanskih tužbi, uključujući nezakonite tužbe za smrt koje su podnijeli članovi obitelji Hutchins no Baldwin i drugi optuženici osporili su te optužbe.

Tvrtka Rust Movie Productions platila je kaznu od 100.000 dolara državnim regulatorima sigurnosti na radnom mjestu nakon priče o propustima u kršenju standardnih industrijskih protokola, uključujući svjedočanstvo da su menadžeri produkcije poduzeli ograničene ili nikakve mjere kako bi riješili dva zatajenja paljenja na setu prije kobne pucnjave.

Snimanje filma 'Rust' nastavljeno je prošle godine u Montani, prema dogovoru sa ​suprugom snimateljice, Matthewom Hutchinsom, koji je tako postao izvršni producent.