Upucao je snimateljicu

Alec Baldwin ponovno ide na sud: Nitko nije provjerio oružje koje se koristilo na setu

27.02.2024 u 08:32

Bionic
Reading

Suđenje glumcu za ubojstvo iz nehata zakazano je za 10. srpnja, odlučio je u ponedjeljak sudac iz New Mexica

Alecu Baldwinu će se suditi za smrtonosno pucanje u snimateljicu Halynu Hutchins 2021. tijekom snimanja vesterna 'Rust'. Optužbe protiv Baldwina već su jednom odbačene.

Hutchins je preminula kad je iz replike revolvera Colt .45, kojim je Baldwin vježbao u crkvi izvan Santa Fea, ispaljen pravi metak koji je također ranio i redatelja Joela Souzu.

Rekviziterki filma 'Rust' Hannah Gutierrez sudi se zbog navodnog donošenja pravog metka za Colt .45 na snimanje, te zbog onoga što su tužitelji nazvali 'aljkavim i neprofesionalnim' radom. Policiji je rekla da je napunila u Baldwinov pištolj pravim metkom, zamijenivši ga za lažan.

Poput Baldwina, Gutierrez se suočava s optužbom za nenamjerno ubojstvo. Njezini odvjetnici tvrde da je ona žrtveni jarac za glumčevo nepoštivanje sigurnosnih pravila o vatrenom oružju i kaotičnu, niskobudžetnu produkciju u kojoj su ignorirane sigurnosne smjernice industrije.

U ponedjeljak je član snimateljske ekipe filma 'Rust' Ross Addiego rekao porotnicima da Gutierrez i prvi pomoćnik redatelja Dave Halls nisu obavili sigurnosne provjere vatrenog oružja. Halls je prošle godine sklopio sporazum o priznanju krivnje i osuđen je za nemarnu uporabu smrtonosnog oružja. 'Kretali smo se suludim brzinama', rekao je Addiego, dodajući da Gutierrez 'nije bila profesionalna' kao drugi rekviziteri s kojima je radio. Baldwin je odbacio odgovornost za smrt Hutchins.

PREMIJERA NOVOG NASTAVKA

Može li slađe od ovog? Hilaria i Alec Baldwin modno se uskladili sa svoje šestero djece

Pogledaj galeriju