odlazak legende

Regija se oprašta od čuvenog Šojića iz 'Tesne kože', evo što mu je posvetila Lepa Brena

26.08.2021 u 08:54

Bionic
Reading

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu nakon teške bolesti, što je potvrdio i njegov sin. Od njega se opraštaju brojne zvijezde, među kojima je i slavna pjevačica te je vrlo potresena zbog odlaska prijatelja i suradnika

Lepa Brena s glumcem Milanom Lanetom Gutovićem, koji je danas preminuo u 76. godini, imala je zajedničke scene u hit filmu iz 1982. 'Tesna koža'. Snimili su scenu kada ona pjeva u restoranu, a on je s poslovnim partnerima, potom on u liku Šojića dok je naručivao muziku izgovara rečenicu: 'Lepa Brena za četiri osobe.'

'Dragi Lane, znam da si otišao na bolje i ljepše mjesto. Dao si kao umjetnik cijeloga sebe i ostavio veliki pečat kao glumac na cijelom Balkanu. Ti si kao pravi i veliki ljudi i glumci, pomogao mi, pružio mi savjet i podršku, da napravimo povijesnu scenu za film 'Tesna koža'. Tako rade velikani. Neka ti je laka zemlja i vječna slava', napisala je Lepa Brena.

Dala je i izjavu za srpske medije. 'Vrlo sam tužna zbog njegove smrti. Bio je nevjerojatno dobar i originalan glumac. Dok smo surađivali, bio je vrlo spreman pomoći u realizaciji likova i same scene, učio me da glumim. Neka mu je vječna slava', rekla je Brena za Blic.

Podsjetimo, srpski glumac preminuo je u 76. godini života nakon što je krajem prošlog tjedna zaprimljen u bolnicu zbog problema s disanjem. Serije i filmovi poput 'Tesne kože', 'Metle bez drške', 'Otvorenih vrata', 'Bele lađe' samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj obol.

Milan Lane Gutović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL