nije išlo

Redatelj serije 'Prijatelji' otkrio s kim je bilo teško surađivati: 'Nije baš duhovita'

30.08.2023 u 22:15

Bionic
Reading

Redatelj popularnog sitcoma otkrio je s kojim je glumcem tijekom snimanja imao veće probleme. Iako serija i danas slovi kao jedna od najsmješnijih serija svih vremena, James Burrows priznao je da mu je jedan lik izazivao probleme

Legendarni američki redatelj James Burrows u svijetu sitcoma poznat je kao autor 1000 epizoda popularnih serija, a među njima potpisuje i neke epizode kultne serije 'Prijatelji'. Iako je njegov rad prepoznat od strane kritike i publike te i danas mnogi izdvajaju 'Prijatelje' kao jednu od najboljih humorističnih serija svih vremena, redatelj je otkrio tko mu je zadavao probleme tijekom rada.

Sa stalnom glumačkom postavom imao je sjajan odnos, no Helen Baxendale u ulozi Emily Waltham bila je velik problem za seriju.

Emily Waltham je u seriji glumila Rossovu djevojku, a zatim i zaručnicu kroz 14 epizoda serije. Bila je dio serije sve dok se nije dogodila scena koju napamet znaju svi pravi obožavatelji serije, a to je trenutak kada je Ross pred oltarom izgovorio ime Rachel, umjesto Emily.

Legendarni redatelj otkrio je da je bilo teško raditi s Helen jer se drugi glumci nisu mogli hraniti njezinom komičarskom energijom, a rekao je i da je Helen u ulozi Engleskinje Emily bila draga, ali ne osobito duhovita.

'U sitcomima i bilo kojoj vrsti romantične komedije, smiješno je jednako važno kao i kemija. Otkrili smo da svaka Rossova nova djevojka mora biti duhovita poput Rachel', izjavio je u svojim memoarima.

Govoreći o svom iskustvu u Prijateljima, Helen Baxendale rekla je: 'Svi su bili vrlo ljubazni i profesionalni. Ipak, nikada nismo bili dobri prijatelji', dodavši da je poznata šestorka bila u sjajnim prijateljskim odnosima, no da je ona bila tek jedna od mnogih gostujućih zvijezda koje su se pojavile.

Helen Baxendale u seriji 'Prijatelji' Izvor: Profimedia / Autor: Warner / AFP / Profimedia