putuju u škotsku

Raspored pun obaveza: Otkriveno kako će William i Kate provesti ovo ljeto

09.06.2023 u 18:04

Bionic
Reading

Stiže ljeto, no za kraljevsku obitelj to ne znači vrijeme za odmor. Ovo ljeto imaju pretrpan raspored službenih angažmana, a sljedeći mjesec trebali bi otputovati u Škotsku na niz posebnih događaja

Škotska vlada objavila je vijest da će Škotska obilježiti krunidbu Njegovog Veličanstva Kralja Charlesa III i Njezinog Veličanstva Kraljice Camille tijekom Kraljevskog tjedna u Edinburghu tijekom mjeseca srpnja. Upravo iz tog razloga u Škotsku će otputovati i Kate Middleton i princ William.

Poseban tjedan u Škotskoj uključuje razne aktivnosti poput kraljevske procesije i susret sa šetlandskim ponijem.

Taj je poni maskota je Kraljevske pukovnije Škotske, a pri svakom susretu s kraljevskom obitelji napravi i neku 'psinu'. Jednom je prilikom grickao cvijeće pokojne kraljice Elizabete II, a 2018. htio je probati kakav okus imaju prsti princa Harryja koji je tada u Edinburgh stigao s Meghan Markle.

  • +3
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princeza od Walesa gotovo svakodnevno je u kontaktu s udrugama koje podržava, a ovaj je tjedan sudjelovala i ragbi vježbama kao pokroviteljica Rugby Football lige i Rugby Football Uniona.

Osim toga, Kate i William u zadnje vrijeme stvarno imaju gust raspored natrpan raznim obavezama. Ranije ovog mjeseca posjetili su i Kateinu omiljenu destinaciju - Jordan, gdje su bili počasni gosti na kraljevskom vjenčanju princa Husseina.

  • +7
Vjenčanje jordanskog princa Husseina i Rajwe Al Saif - uzvanici Izvor: Profimedia / Autor: AFP / AFP / Profimedia