BENEDIKTE THOUSTRUP

Napokon može što god poželi: Bivši danski princ s djevojkom seli u Australiju

09.06.2023 u 17:29

Bionic
Reading

Posljednji mjeseci za dansku kraljevsku obitelj bili su prepuni uspona i padova, a sve to najteže je palo najstarijem sinu danskog princa Joachima, kojem je baka, kraljica Margrethe, baš kao i njegovoj mlađoj braći i sestri, oduzela titule 1. siječnja ove godine

Donedavno poznat kao danski princ Nikolai, danas se predstavlja kao grof Nikolai od Monpezata, i to nakon što je njegova baka, danska kraljica Margrethe, u želji da smanji troškove kraljevske obitelji, odlučila oduzeti titule djeci mlađeg sina.

Njezina odluka stupila je na snagu prvog dana 2023. godine, a nedavno je Nikolaijev otac, princ Joachim, otkrio da se s drugom suprugom, princezom Marie, i njihovo dvoje mlađe djece seli u Ameriku.

U Danskoj su tako ostali njegovi sinovi iz propalog braka s Alexandrom, vojvotkinjom od Frederiksborga, 23-godišnji grof Nikolai i njegov mlađi brat, grof Felix. Iako su isprva bili bijesni zbog bakine odluke, sada su shvatili da to i nije baš toliko loše.

Bivši princ Nikolai i Benedikte Thoustrup Izvor: Profimedia / Autor: Peter Bugge / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Da mu je ostavljena titula princa, Nikolai vjerojatno ne bi mogao donijeti odluku koja će itekako utjecati na njegov život. Naime 23-godišnjak se uskoro seli u Australiju s dugogodišnjom djevojkom Benedikte Thoustrup te će provesti semestar na University of Technology u Sydneyju. U Kopenhagenu je student na Copenhagen Business School, a trenutno je fokusiran na to da pronađe stan u kojem će živjeti.

23-godišnjaci su svoju vezu započeli 2018. godine i zajedno žive u Kopenhagenu. Benedikte je vlasnica brenda za modne dodatke za kosu BénéSoie, za koji s mamom i bakom dizajnira i izrađuje svilene trake i biorazgradive kopče za kosu. Benedikte i Nikolai već su 2021., na razmjeni studenata, proveli semestar u Parizu, no Australija će biti velik korak za njih.