HLADNI RAT U CENTRU METROPOLE

Rami Malek je u Zagreb došao podržati djevojku Lucy Boynton, koja snima seriju o britanskom špijunu

22.04.2021 u 20:00

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava i Zrinjevcu u četvrtak je bilo živo, jer je započelo snimanje britanske špijunske serije 'The Ipcress File'. U glavnim ulogama su Joe britanski glumci Joe Cole i Tom Hollander, te britansko-američka glumica Lucy Boynton. Potonja je djevojka oskarovca Ramija Maleka, što je i razlog povratka salvnog para u Hrvatsku

'The Ipcress File' je šestodjelna serija o fiktivnom britanskom špijunu Harryju Palmeru, čiju režiju potpisuje James Watkins, redatelj koji je između ostalog režirao 'McMafiju' i 'Black Mirror'.

Napeta i neizvjesna potraga za britanskim stručnjakom za atomsku energiju koji nestaje u Berlinu temelji se na istoimenom romanu Lena Deightona iz 1962. godine, a za televizijsku seriju prilagodio ga je nagrađivani scenarist John Hodge (Trainspotting).

Serija je već snimana u Licerpoolu, u produkciji Altitude Television i ITV-a, a kako piše Jutarnji list, u Hrvatskoj će ostati do sredine lipnja, gdje ih osim Zagreba čeka snimanje u Splitu, Rijeci i Opatiji.

  • +35
Snimanje špijunskog trilera 'The Ipcress File' Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Prema pisanju Jutarnjeg, Zagreb glumi hladnoratovski Berlin, Arheološki muzej navodno je britanski konzulat, a ispred Umjetničkog paviljona podignut je set kafića.

Snimanje serije u kojoj glumi Lucy Boynton očito je razlog povratka oskarovca Ramija Maleka u Hrvatsku. Par je naime u rujnu prošle godine snimljen u Sutivanu na otoku Braču.

Par se upoznao 2018. godine setu filma 'Bohemian Rhapsody' u kojem je utjelovio neprežaljenog pjevača grupe Queen Freddieja Mercuryja dok je Boynton glumila Mary Austin, njegovu djevojku. U siječnju 2019. Rami Malek je potvrdio njihovu vezu.

Od snimanja filma Malek i Lucy su nerazdvojni. Kako je oskarovac ranije otkrio u intervjuu koji je dao za Večernji list, već je prije boravio u Zagrebu te je među ostalim probao travaricu, a nakratko je bio i u Splitu.

Malek i Boynton snimljeni su na terasi hotela Esplanada na kojoj su se družili uz pivo i margaritu prije nego im je poslužen obrok.

Rami Malek na terasi hotela Esplanada uživa u društvu djevojke Lucy Boynton Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX