SIMBOLIČAN DAR

Procurilo što je Meghan Markle dobila od budućeg supruga za sakrament krštenja

12.03.2018 u 10:35

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana Meghan Markle i službeno je postala dio Anglikanske crkve, kada je u kraljevskoj kapelici St. James's Palace u Londonu primila sakrament krštenja. Tim je povodom dobila i mnogo darova, a jedan od značajnijih bila je posebno izrađena narukvica od 24-karatnog bijelog zlata

Krajem proteklog tjedna američka glumica Meghan Markle primila je sakrament krštenja te nakon 45-minutnog obreda koji je vodio nadbiskup Canterburyja Justin Welby postala dio Anglikanske crkve. Toga dana uz nju je bio njezin zaručnik, princ Harry, kao i ostatak kraljevske obitelji, budući svekar, princ Charles, i njegova supruga Camilla, vojvotkinja od Cornwalla.

Nakon samog crkvenog obreda obitelj je priredila kratko slavlje na kojem je Meghan dobila prikladne darove. Kako to inače biva, za sakramente se dobiva uspomena u obliku nakita.

  • +25
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No kao sve do sada, princ Harry pobrinuo se da njegov dar bude ipak malo posebniji. Poklonio joj je narukvicu od 24-karatnog bijelog zlata na kojoj je simbolično i križ. Za dizajn narukvice zaslužna je zlatarska radnja Birks 'Rosée du Matin, a cijena joj je 925 dolara (otprilike 6000 kuna). Pretpostavlja se da je na narukvicu ugravirano i Meghanino ime, što je čest slučaj prilikom darivanja kraljevske obitelji.

Nakon zaručničkog prstena koji je Harry dao posebno izraditi od dijamanta iz Bocvane (u koju su budući mladenci zajedno otputovali prošlo ljeto) te dva manja dijamanta, koji su uzeti s nakita njegove majke, pokojne princeze Diane, ova narukvica drugi je komad nakita koji buduća vojvotkinja Meghan broji u svojoj kolekciji otkada se preselila u London.

Budući da članice kraljevske obitelji, a Meghan će to 19. svibnja i službeno postati kada stane pred oltar s crvenokosim prijestolonasljednikom, smiju nositi isključivo nakit koji na neki način pripada dvoru, vjerujemo da će ovakvih poklona biti još mnogo.

  • +29
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dobar dio kolekcije dragulja i dragog kamenja Meghan će naslijediti i od princeze Diane jer su nakon njezine smrti njezinu vrijednu kolekciju nakita podijelili prinčevi William i Harry.