nagovorila je markiza

Princeza rave partyja: Kate Middleton tajno se pridružila glazbenom festivalu

14.08.2023 u 19:18

Bionic
Reading

I dok smo je navikli viđati na strogo formalnim okupljanjima, sudeći prema najnovijim saznanjima Kate Middleton u slobodno vrijeme uživa u posve drugačijoj vrsti zabave. Zahvaljujući posljednjem izlasku Kate je dobila novi nadimak – princeza od ravea

Nakon što je princ William u lipnju viđen kako pleše u londonskom noćnom klubu Koko sa svojim starim prijateljem Guyjem Pellyjem, priča se kako se i Kate 'otkačila'. Kako piše Daily Mail, 41-godišnja Kate ovog vikenda prvi put je posjetila glazbeni festival, doduše onaj namijenjen onima više klase.

Večerala je sa svojim susjedima iz Norfolka, markizom i markizom od Cholmondeleyja, Davidom i Rose, u njihovoj j velebnoj kući Houghton Hall. U to se vrijeme na njihovom imanju koje se prostire na tisuću hektara održavao Houghton Festival.

'Nakon večere, jedan od gostiju predložio je da Catherine da odu na festival', rekao je izvor za Daily Mail. 'Catherine je bila pomalo nervozna zbog te ideje, ali se, nakon mnogo razgovora sa svojim zaštitarima, ipak uputila na festival. Naravno, uz puno osiguranje. William nije bio ondje.'

Opisan kao jedini ritanski 24-satni glazbeni festival, Houghton Festival je zamisao je DJ-a Craiga Richardsa, koji ga je pokrenuo 2017. godine. Više od 200 umjetnika nastupilo je na 13 pozornica od prošlog četvrtka do nedjelje, a glazba je cijelo vrijeme svirala na nekom dijelu imanja Houghton Pretpostavlja se da je festival posjetilo više od 12 tisuća ljudi.

Iako nije poznato je li princeza Catherine ikada ovog puta prije nazočila festivalu, poznato je da voli plesati. Dok još nije postala pripadnicom kraljevske obitelji, Kate je 2008. fotografirana kako posjećuje disko na koturaljkama u društvu prijatelja, uključujući i džokeja Sama Waley-Cohena.

  • +4
Anmer Hall - imanje princa Williama i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Joan Wakeham / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glasnogovornik Kensingtonske palače odbio je komentirati pa nije jasno zašto se William nije pridružio supruzi. No, nagađa se kako je prijestolonasljednik, inače sjajan strijelac, bio na izletu s prijateljima u lov na tetrijebe.

Catherinin živahni noćni izlazak samo je najnoviji primjer bliskog prijateljstva između budućeg kralja i kraljice i Cholmondeleya, koji žive samo nekoliko milja od njihovog utočišta u Norfolku, Anmer Halla. Prošlog rujna, markiz je nakon smrti kraljice Elizabete izgubio titulu Lorda velikog komornika.

Međutim, kralj Charles pobrinuo se da markiz, odnosno redatelj David Rocksavage, ne izgubi blisku vezu s monarhijom. U ožujku je je kralj markizu dodijelio novi položaj kojim su on i njegova supruga, boemska bivša manekenka Rose Hanbury, vratiti u srce kraljevskog dvora. Kralj je imenovao 63-godišnjeg markiza svojim lordom na čekanju, što je prestižna pozicija koja mu je omogućila da prisustvuje važnim državnim i kraljevskim svečanostima, kao i da bude pozvan da predstavlja Njegovo Veličanstvo na raznim događajima.

Inale, Rose se udala za Rocksavagea 2009. On je 23 godine stariji od nje, a njegovi prijatelji su se do tada već gotovo prestali nadati da će se ikada oženiti. Rose je ubrzo rodila nasljednike, blizance Alexandera i Olivera. A zatim i treće dijete, djevojčicu Iris.

U svojoj prethodnoj ulozi Lorda velikog komornika, markiz je morao hodati unatrag ispred kraljice na svečanom otvaranju parlamenta. Cholmondeley je napustio taj položaj zbog tradicije da se nakon smrti monarha mijenja ta pozicija drugom aristokratskom obitelji. Naslijedio ga je sedmi lord Carrington, čiji je pokojni otac bio ministar vanjskih poslova za vrijeme Margaret Thatcher.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia