velika ceremonija

Princeza Eugenie razljutila porezne obveznike velikim troškovima kraljevskog vjenčanja

17.08.2018 u 11:49

Bionic
Reading

Nakon golemih računa kraljevskog vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle, britanske porezne obveznike očekuje novi trošak. Uskoro se udaje unuka kraljice Elizabete, princeza Eugenie, a pretpostavlja se da će ovo slavlje biti još skuplje od dosadašnjih

Britanski mediji raspisali su se o nevjerojatnim troškovima osiguranja skorašnjeg vjenčanja princeze Eugenie i njezina odabranika Jacka Brooksbanka u kapelici St. George u Windsoru gdje su prije tri mjeseca sudbonosno 'da' izrekli princ Harry i Meghan Markle.

Unuka kraljice Elizabete II. i deveta u redu za britansku krunu trenutno je u posljednjim pripremama oko svog najvažnijeg dana, a šuška se kako je svojim razmaženim ponašanjem razljutila porezne obveznike koji snose dio troškova vjenčanja.

  • +6
Princeza Eugenie Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Daily Mail piše da je za potrebe sigurnosti toga dana u Windsoru izdvojeno oko 2 milijuna funti, a građani se bune jer kako kažu, nije riječ o prvim članovima monarhije koji aktivno sudjeluju u kraljevskim angažmanima i koji će jednoga dana zajesti na tron.

Osim toga, bit će ovo kako se priča vjenčanje na koje će pristići mnogo slavnih osoba. Na slavlju se očekuje bračni par Beckham, manekenka Kate Moss, supermodel Cindy Crawford, Ellie Goulding kao i Cara Delevingne. Između ostalog na vjenčanje su pozvani i glumac George Clooney i njegova supruga Amal, glazbenik James Blunt ali i bivša djevojka princa Harryja, Cressida Bonas.

Dio troškova ovakvog glamuroznog događanja pokrit će dakle porezni obveznici, a ostatak će platiti roditelji mlade princeze, princ Andrew i Sarah Ferguson.

Ono što je mnoge zasmetalo i šokiralo je činjenica koliko se pažnje pridaje ovom vjenčanju i koliko ga se medijski uzdiže. Usporedbe radi, kćer princeze Anne, Zara udala se za Mikea Tindalla na intimnoj ceremoniju u Edinburghu.