RAZLIČITI KRITERIJI

5 pravila kojih se mora pridržavati Meghan Markle, ali ne i princeza Eugenie

06.07.2018 u 20:57

Bionic
Reading

Iako možda neki smatraju da su pravila jednaka za sve članice britanske kraljevske obitelji, izgleda kako ipak nije tako, a dokaz su različiti kriteriji koje moraju zadovoljiti novopečena vojvotkinja Meghan Markle i Harryjeva prva rođakinja princeza Eugenie

Meghan Markle trenutno se suočava s velikim promjenama u životu i uči kako postati prava vojvotkinja i zadovoljiti sve kriterije stroge kraljice Elizabete II. Osim manira i pravila ponašanja u visokom društvu aristokracije, Meghan je naglo morala promijeniti i stil odijevanja i prilagoditi se kraljevskim trendovima.

Istovremeno mnoga od pravila kojih se sada Meghan mora pridržavati ne vrijede i za rođene članice kraljevske obitelji kao što je primjerice kraljičina unuka i kćer princ Andrewa, princeza Eugenie.

Evo što to mlada princeza smije, a Meghan ne:

1. Beatrice smije koristiti tamne nijanse laka za nokte

Nepisano pravilo kraljice Elizabete za ženske članice kraljevske obitelji glasi da nokti moraju biti uredni, kratki te nalakirani u neupadljivu nijansu. Zato je poznato da vojvotkinja od Cambridgea, a odnedavno i Meghan nose blijedo ružičastu nijansu Essie laka za nokte kakva je dostupna u većini drogerija.

  • +21
Meghan Markle i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Umjetni i dugi nokti, ali i tamni lakovi nepoželjni su na otmjenim damama, no izgleda kako se ovom pravilu uspješno opire 28-godišnja Eugenie koju nerijetko znamo vidjeti s tamno crvenim ili crnim noktima.

2. Princeza smije imati posao izvan kraljevstva

Unuka kraljice Elizabete nije striktno vezana odrađivati kraljevski staž unutar palače već smije razvijati svoju karijeru i izvan nje. Eugenie, koja je diplomirala povijest umjetnosti i englesku književnost tako je jedno vrijeme obnašala dužnost direktorice galerije umjetninama Hauser & Wirth u Londonu, nakon čega se na neko vrijeme preselila u New York. Tamo je također razvijala svoju karijeru u smjeru umjetnosti.

  • +6
Filmovi s Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža

Za razliku od nje, Meghan Markle morala se oprostiti sa svojom glumačkom karijerom prije ulaska u kraljevsku obitelj. Udajom za princa Harryja, Meghan je rekla zbogom Hollywoodu gdje je od tinejdžerskih dana gradila svoj glumački san.

3. Beatrice smije koristiti društvene mreže

Još jedan od uvjeta da postane vojvotkinjom za Meghan Markle bio je i da ugasi sve svoje profile na društvenim mrežama, što je 36-godišnjakinja i učinila. Meghan od tada društvenim mrežama smije pristupiti tek sa službenih profila Kensingtonske palače koje koriste i njezin suprug princ Harry kao i princ William i Kate Middleton.

My beautiful big sissy!

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie) on

Istovremeno, princeza Eugenie ima vlastiti profil na Instagramu na kojem je prati preko 250 tisuća ljudi, a na kojem često objavljuje privatne fotografije.

4. Dozvoljena joj je i ležernija garderoba

Uz mnoga pravila ponašanja, Meghan se od ulaska u kraljevsku obitelj mora pridržavati i raznih modnih pravila koje je propisala kraljica Elizabeta. Zato je lijepa crnka morala obnoviti svoju garderobu iz koje je izbacila sve kratke haljine, prozirne materijale i ostalu odjeću koja ne priliči elegantnoj vojvotkinji.

  • +41
Meghan Markle - svi stajlinzi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ipak, nešto opuštenija pravila u ovom smislu vrijede za mladu princezu Eugenie koju ponekad možemo vidjeti i u mini haljinama ali i bez najlonka koje su obaveze za sve članice monarhije.

5. Princeza ne treba odobrenje kraljice za brak

Tradicija u kraljevskoj obitelji glasi kako mladenci trebaju dopuštenje vladarice Elizabete, a isto su u svibnju zatražili i princ Harry i Meghan Markle. Pismeno odobrenje potom je imao prilike vidjeti i cijeli svijet kada ga je Kensingtonska palača objavila na društvenim mrežama.

  • +17
Princ Harry i Meghan Markle u kočiji se provozali po gradu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za razliku od njih, bakino dopuštenje za brak neće trebati princeza Eugenie koja će u rujnu stati pred oltar s dugogodišnjim partnerom Jackom Brooksbankom. Za njih to pravilo ne vrijedi jer službeno kraljičino odobrenje trebaju dobiti samo prvih šest u redu za britansku krunu. Princ Harry trenutno je šesti u redu za tron, a princeza Eugenie deveta je u redu za tron.