NAJDRAŽA BAKA

Princeza Eugenie kraljičina je miljenica, a evo i zašto

09.10.2018 u 10:43

Bionic
Reading

Budući da je pažnja javnosti uvijek usmjerena prinčevima Williamu i Harryju, često se zaboravlja da su oni tek dvoje od ukupno osmero unuka kraljice Elizabete II, a osim što je posebno slaba upravo na princa Harryja, britanska vladarica izuzetno je bliska sa šestom po redu unukom - princezom Eugenie

Trebao je proći dug niz godina da kraljica Elizabeta II napokon prihvati suprugu svog drugog sina, princa Andrewa, Sarah Ferguson, no na njihovu mlađu kćer, princezu Eugenie, baka je oduvijek bila posebno slaba. Iako je posljednjih godina posvećena radu u umjetničkoj galeriji Hauser & Wirth u Londonu, ali i svom budućem suprugu Jacku Brooksbanku, Eugenie uvijek pronađe vremena da se podruži sa svojom bakom.

  • +6
Princeza Eugenie Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Njezin život, ali i starije sestre Beatrice, bio je manje pod povećalom javnosti, ponajviše jer nisu izravne nasljednice trona, no prije nekoliko godina njihov otac, princ Andrew, smatrao je kako bi se to trebalo promijeniti, odnosno da bi trebale dobiti više kraljevskih obaveza. Za razliku od njega, njegov stariji brat, ujedno prijestolonasljednik, princ Charles, smatrao je da se taj krug treba smanjiti i da u njemu trebaju ostati tek on i Camilla, William i Kate, kao i Harry i njegova buduća supruga. Iako to nikada nije službeno potvrđeno, kraljica je navodno stala na stranu mlađeg sina.

Naravno, to sve ne znači da su Beatrice i Eugenie dobile jednake angažmane kao njihovi bratići, ali se s druge strane redovito pojavljuju s bakom na nekim obitelji važnim događanjima. Tako je Eugenie bila pratnja kraljici za odlazak u crkvu u Windsoru na Uskrs, ali i na Royal Windsor Horse Show i Royal Ascot. Isto tako, ona je redovito na popisu gostiju kraljičinih ljetnih vrtnih zabava u Buckinghamskoj palači, a i sudjelovala je ove godine s vojvodom i vojvotkinjom od Sussexa na Commonwealth Youth Forumu.

  • +20
Princeza Eugenie Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Sve to ne bi bilo ostvarivo, niti bi ona bila među uzvanicima, da kraljica ne voli toliko svoju unuku, a njihova bliskost vidljiva je i u svakom javnom govoru princeze Eugenie, koja redovito koristi priliku da otkrije nešto o svojoj baki. Zanimljivo je da je ona, za razliku od Williama i Harryja, može zvati bakom, dok joj se oni u javnosti moraju obraćati kao kraljici.

Princeza Eugenie čest je gost i na škotskom imanju u Balmoralu, gdje se kraljica svake godine odmara od srpnja do listopada. 'To je najljepše mjesto na zemlji. Mislim da je baka tamo najsretnija jer ona naprosto obožava Škotsko visočje... Šetnje, piknik u prirodi, puno pasa, a ljudi stalno dolaze i odlaze', otkrila je Eugenie u ITV-ovom dokumentarcu 'Our Queen at Ninety'.

  • +13
Princeza Eguenie sa zaručnikom Jackom Brooksbankom Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

S druge strane, upravo je kraljica među prvima doznala za njezine zaruke, odmah nakon roditelja i braće i sestara, pa nije ni čudno da joj Elizabeta puno više dopušta. Tako je princeza na obiteljski božićni ručak stigla s noktima ukrašenim u božićnom duhu, s malenim sobovima, a često je na njima imala i britansku zastavu.

Za omiljenu unuku 12. listopada kraljica će organizirati i prijem povodom njezina vjenčanja u dvorcu Windsor, baš onako kako je to u svibnju ove godine napravila za princa Harryja.