NEPOVJERENJE RASTE

Princ William strahuje da će svaki privatni razgovor s bratom završiti na američkoj televiziji

18.03.2021 u 20:47

Bionic
Reading

Vojvode od Cambridgea u četvrtak su u sklopu svojih kraljevskih dužnosti razgovarali s osobljem Hitne pomoći o mentalnim izazovima tijekom pandemije. Tijekom posjeta uspostavili su i videopoziv s Bangladešom, a dok su s nepoznatim ljudima srdačno razgovarali, od onog s odmetnutim članovima svoje obitelji s pravom strahuju

Bolničarka rodom iz Bangladeša je zamolila princa Williama da se videopozivom javi njenom ocu u Bangladeš, koji je tamo otputovao prije pandemije i zapeo nakon stupanja na snagu ograničenja putovanja.

'Morate biti vrlo ponosni na svoju kćer', rekao je princ William nepoznatom muškarcu koji svoju 29-godišnju kćer nije vidio više od godinu dana.

  • +5
Princ William i Kate Middleton u posjeti osoblju Hitne pomoći Izvor: Profimedia / Autor: Richard Pohle/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zanimljivo bi bilo čuti njegovo obraćanje tom čovjeku u nekim sretnijim trenucima za kraljevsku obitelj, koja posljednjih dana nije najponosnija ponašanjem nekih svojih članova.

Vojvode od Cambridgea izrazile su nadu da će se ova bangladeška obitelj što skorije ponovno naći na okupu, a dok je izražavao tu nadu princu Williamu sigurno nije bilo lako, jer prema posljednjim informacijama nada u ponovno okupljanje njegove vlastite obitelji sve više blijedi.

Desetak dana nakon skandaloznog intervjua princa Harryja i Meghan Markle s Oprah, koji je uzdrmao monarhiju optužbama za rasizam, nema naznaka smirivanja situacije.

CBS-ova voditeljica Gayle King, inače bliska prijateljica Oprah Winfrey, u utorak je otkrila da je princ Harry tijekom vikenda razgovarao s ocem i bratom.

Priznali su joj to sami princ Harry i Meghan Markle i otkrili da razgovor i nije baš bio produktivan. Unatoč tvrdnjama da će bombastičan intervju s Oprah biti njihova zadnja riječ o odnosima u kraljevskoj obitelji, princ Harry i Meghan Markle nastavili su iznosti pojedinosti iz obiteljskih odnosa u javnost, što je duboko ožalostilo princa Williama.

King je o odnosima u britanskoj kraljevskoj obitelji ponovno govorila u srijedu, tvrdeći u radijskoj emisiji na SiriusXM-u da se par dogovorio s CBS-om i ITV-om da će odgoditi bombastičan intervju ukoliko bi princ Philip (99) preminuo tijekom boravka u bolnici.

'Da mu se nešto, ne daj Bože, dogodilo, intervju se ne bi emitirao određeno vrijeme. Ali razgovor je obavljen i zakazan prije nego što je on završio u bolnici', rekla je King i dodala kako misli da su mnogi to preuveličali.

'Mislim da su Harry i Meghan prošli puno toga protekle tri godine i zaista sve pokušali riješiti privatno. Doista su pokušali potražiti pomoć, ali ništa nije uspjelo. Dakle, mislim da su samo željeli da ih ljudi razumiju oko onoga što su prošli i odluke koju su donijeli, a mislim i da su uspjeli u tome', rekla je King pa dodala kako je vrlo hrabro od njih što su to učinili, jer je intervju bio bomba.

  • +4
Meghan Markle kod Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: CBS / Ferrari / Profimedia

'Bilo ih je šest ili sedam te noći. Presatala sam brojati nakon šeste. Bila je to bomba za bombom, ali vjerujem da je to bio iskren razgovor. Nadam se da će to dovesti do promjena', rekla je King, ali čini se da se situacija ne razvija u pravom smjeru pa unatoč njenom pokušaju izglađivanja situacije, razdor u kraljevskoj obitelji je sve dublji.

Jedan je izvor rekao za Entertainment Tonight da je William duboko ožalošćen odlukom Harryja i Meghan da dijele privatne obiteljske razgovore s King.

Drugi izvor kaže za Vanity Fair da su princ Harry i Meghan Markle odabrali vrlo čudan način za zacijeljivanje rana u obitelji, te da od svega žela napraviti sapunicu.

'Čini se da Sussexi žele nastaviti potpirivati ovu priču u vrijeme kad kraljevska obitelj pokušava zaštiti princa Philipa od bombastičnih naslova', rekao je izvor.

Sve to sigurno ne pridonosi smirivanju i pomirenju, što je potvrdio i izvor blizak princu Williamu.

'Nedostaje povjerenja s obje strane, što jako otežava napredovanje. William se sada brine da će sve što kaže bratu biti preneseno američkoj televiziji', tvrdi za Daily Mail izvor.