OGLASIO SE VOJVODA

Princ William ne skriva razočaranost bratom: 'Cijeli sam mu život pružao podršku, sada više ne mogu'

12.01.2020 u 14:41

Bionic
Reading

Odluku Meghan Markle i princa Harryja o napuštanju kraljevskih dužnosti sada je odlučio prokomentirati Harryjev brat, britanski princ William izjavivši kako je očajnički tužan zbog bratove odluke da ge više ne može ni zagrliti

Nakon što je svijetom odjeknula vijest o odluci vojvode i vojvotkinje od Sussexa, princa Harryja i Meghan Markle, o povlačenju s kraljevskih dužnosti, cjelokupna dinastija Windsor ne krije razočaranje parom.

Prema napisima britanskog Daily Maila, William je bliskim osobama priznao kako je očajnički tužan zbog bratove odluke te kako je skladna veza između njih tim činom prekinuta.

Vojvoda od Cambridgea otišao je i korak dalje istaknuvši kako trenutno nije u stanju svom bratu niti pružiti ruku.

'Cijeli život sam mu pružao podršku, sada više ne mogu. Zasebni smo entiteti', dodao je vidno frustriran William nakon što je Harry izrazio želju za financijskom neovisnošću. Međutim, ipak se nada da će doći vrijeme kada će Harry i Meghan ponovno 'narasti' u njegovim očima.

  • +2
Princ William Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Poput Williama, zabrinutost ne krije ni kraljica Elizabeta koja ovoga ponedjeljka na imanju u Sandringhamu planira sazvati sastanak na kojem će sudjelovati uži članovi obitelji dok će Meghan, koja se trenutno nalazi u Kanadi, sastanku prisustvovati putem konferencijskog poziva.

Izvori bliski kraljevskoj obitelji britanskim medijima izjavili su kako nema nagovještaja da bi Meghan i Harry mogli biti kažnjeni ili lišeni svojeg kraljevskog statusa.

'Svi samo žele pronaći pravo rješenje', izjavio izvor blizak Windsorima.

  • +20
Britanska kraljevska obitelj na tradicionalnoj utrci Royal Ascot Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bratska ljubav Williama i Harryja dugi niz godina činila se neraskidivom, a nakon tragične smrti njihove majke, princeze Diane, bili su velika podrška jedno drugomu. Prošle godine, međutim, počele su se širiti glasine kako braća više nisu u tako dobrim odnosima, a sve zbog Harryjeve opaske bratu i šogorici Kate Middleton kako njegovu suprugu dovoljno ne podržavaju u javnosti.

Sve je kulminiralo ispoviješću princa Harryja u dokumentarcu 'Harry & Meghan: An African Journey', koji je sniman za vrijeme njihove afričke turneje prije mjesec dana. Meghan je u navedenom filmu otkrila kako su ju prijatelji upozorili kada se udavala u kraljevsku obitelj da će joj britanski tabloidi uništiti život, a Harry je izjavio da mu je potreban stalan fokus kako bi se nosio sa stresom i pritiscima svog života.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U navedenom dokumentarcu princ Harry također je progovorio o zategnutom odnosu s bratom Williamom istaknuvši kako je neizbježno doživjeti sukobe kada ste dio obitelji koja se stalno nalazi pod pritiskom javnosti.

'Trenutačno svaki od nas ima drugačiji put, ali ja ću uvijek biti tu za njega, kao što znam da će on biti za mene', izjavio je Harry pritom potvrdivši glasine o poljuljanom odnosu s Williamom.