NOVI PRINC I PRINCEZA OD WALESA

Princ William i Kate Middleton u tri dana dva su puta mijenjali titule, no fokusirani su na 'krojenje vlastite budućnosti'

10.09.2022 u 18:14

Bionic
Reading

Nakon što je kraljica Elizabeta preminula prošlog četvrtka princ William i njegova supruga, promijenili su titulu te uz onu vojvode i vojvotkinje od Cambridgea dodali i onu od Cornwalla, koju je do tada držao njegov otac Charles. No samo dan kasnije stigla je nova promjena koju je u svom obraćanju naciji obznanio novi britanski kralj Charles III.

Instagram i Twitter računi princa Williama i Kate Middleton, koji su do tada nosili ime vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, nakon smrti kraljice ažurirani su i nosili su ime vojvoda i vojvotkinja od Cornwalla i Cambridgea. Novi naziv titule par je imao vrlo kratko jer je već sljedeći dan ona promijenjena.

U svom prvom govoru kojim se obratio naciji kralj Charles III. Dao je do znanja da je titula princa od Walesa, koju je do tada on nosio, ima novog vlasnika. 'Moj nasljednik William sada preuzima škotsku titulu i preuzima odgovornosti i dužnosti za vojvodstvo Cornwella koje sam imao više od 50 godina. Ponosno ga proglašavam princom od Walesa. Uz Catherine naši novi princ i princeza od Walesa nastavit će nadahnjivati i pomoći da se oni s margina dovedu u centar', poručio je kralj u govoru.

Princ William i njegova supruga Kate od tog trenutka su novi princ i princeza od Walesa. Odmah su ažurirani i njihovi računi na društvenim mrežama, koji su dobili novo ime.

  • +4
Princ William i Kate Middleton s djecom Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kate Middleton tako je postala prva princeza od Walesa nakon princeze Diane, koja je nosila tu titulu tijekom braka s Charlesom. Inače, tu je titulu imala i Camilla, no nikad je nije koristila. Ona je bila poznata pod titulom vojvotkinja od Cornwalla.

Britanska miljenica i nova princeza od Walesa 2010, prije udaje za Williama izjavila je kako poštuje povijest koja se povezuje s ovom ulogom, misleći pri tom na svekrvu koju nikad nije upoznala. Princezu Dianu opisala je kao inspirativnu ženu u koje se treba ugledati.

'Nema pritiska, kao što je Kate rekla, mi krojimo svoju budućnost. Nitko ne želi zauzeti mjesto moje majke. Ono što je ona radila bilo je fantastično, no mi gradimo svoju budućnost i svoju sudbinu, a Kate će odlično odraditi svoj posao', rekao je tada William.

  • +52
Kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia