NJEGOV DRUGI DOM

Princ Harry vratio se u Afriku na mjesto zaruka, ali bez Meghan Markle

11.08.2018 u 19:57

Bionic
Reading

Prince Harry vratio se na mjesto gdje se zaljubio, a potom i zaručio Meghan Markle, ali ovaj put sam. 33-godišnji princ nekoliko će dana provesti u Bocvani, gdje je novopečenu suprugu pozvao na njihovo prvo zajedničko putovanje, i to kako bi posjetio tamošnji konzervatorij za nosoroge, čije je postao pokrovitelj prošle godine

Njegova ljubav prema Africi je dobro poznata, a naslijedio ju je od svoje majke, princeze Diane, koja ju je tijekom svog života često i rado posjećivala.

'Vojvoda od Sussexa je na privatnom putovanju u Bocvani, gdje će se pridružiti godišnjem sastanku u organizaciji tamošnjeg konzervatorija za nosoroge kao njihov pokrovitelj', priopćio je za People izvor blizak Buckinghamskoj palači, dodavši kako je princ sudjelovao na sastanku u Maunu i RCB društvenom projektu u selu Xarakao.

Afrika je već dugo godina omiljena destinacija princa Harryja za bijeg od očiju javnosti, a ondje se rado odaziva humanitarnom radu. Nakon što je ondje u studenome zaprosio Meghan Markle, Afrika ima posebno mjesto u srcu bivše glumice i sadašnje vojvotkinje.

Prošle godine kraljevski par se vratio u Bocvanu kako bi zajedno proslavio Meghanin 36. rođendan, a čak se i Meghanin zaručnički prsten sastoji od dijamanata iz Bocvane.

Iako Meghan u Afriku nije doputovala s Harryjem, par je nedavno proslavio njezin rođendan na vjenčanju Harryjeva dugogodišnjeg prijatelja Charlieja van Straubenzeeja i Daisy Jenks.

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Harry je nedavno objasnio zašto mu je humanitarni rad toliko važan - 'Imao sam sreće da mogu posjećivati Bocvanu unazad više od 20 godina i neizmjerno sam sretan što ju mogu nazvati svojim drugim domom. To što sam pokrovitelj RCB organizacije pruža mi priliku da dam nešto zauzvrat zemlji koja je meni pružila toliko puno', rekao je.

Princ Harry je u lipnju, također bez pratnje svoje druge polovice, posjetio i Lesotho u Africi, gdje je otvorio školu i kuću u ime humanitarne organizacije Sentebale, koju je osnovao 2006. godine.