NAKON OVOG POVRATKA NEMA

Princ Harry tvrdi da je William na njega fizički nasrnuo: 'Zgrabio me, strgao mi ogrlicu i oborio me na pod. Pao sam na pseću zdjelicu...'

05.01.2023 u 08:32

Bionic
Reading

Da će izlazak Harryjevih memoara 'Spare' biti posljednji 'zabijeni čavao' za kraljevsku obitelj, dokaz su i novi detalji iz knjige u kojima je odbjegli princ uputio najteže optužbe na račun svog starijeg brata, budućeg britanskog kralja

Zahvaljujući Guardianu, koji se dokopao memoara princa Harryja pod nazivom 'Spare' i prije njihovog izlaska, britanska kraljevska obitelj sada zna što sve može očekivati kada oni budu i službeno objavljeni. Sve ovo do sada, optužbe koje su princ Harry i Meghan Markle iznijeli protiv pojedinih članova kraljevske obitelji, čini se tako nevažno jer je Harry na račun starijeg brata uputio najteže optužbe, napisavši da ga je William fizički napao.

Kako pišu britanski mediji, Harry je na stranicama knjige ustvrdio da je William prvo njegovu suprugu Meghan Markle 'počastio' riječima da je teška i nepristojna, a nakon toga okomio se navodno i na njega.

'Sve se dogodilo brzo, tako brzo. Zgrabio me, strgao mi ogrlicu i oborio me na pod. Pao sam na pseću zdjelicu koja je pukla pod mojim leđima, njezini komadići zarezali su se u mene... Ležao sam na trenutak, omamljen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe', napisao je princ Harry. Taj incident navodno se dogodio u Nottingham Cottageu još 2019. godine, a princ Harry je imao vidljive ozljede leđa.

Cijelo to vrijeme, prema Harryjevim riječima, princ William nije bio racionalan. Obojica su vikala jedan na drugog, izmjenjujući uvrede, a William je navodno govorio da mu samo pokušava pomoći.

Princ Harry i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia

'Jesi li ti ozbiljan? Ovako mi pomažeš? Oprosti, tako to zoveš?' pitao je Harry brata u nevjerici, a onda mu je William, navodno, rekao kako Meghan za ovaj incident ne mora znati. Iako isprva nije ispričao suprugi sve što se dogodilo, na kraju je, kaže, morao to napraviti jer je vidjela ogrebotine i modrice na njegovim leđima.

No ovo nije jedina optužba upućena princu i princezi od Walesa. Javnost se još uvijek jasno sjeća Harryjevih tinejdžerskih dana i razuzdanih zabava, kao i naslovnice The Suna koju je s 20 godina krasio zbog odjeće u kojoj se pojavio u javnosti.

Naime paparazzi su tada snimili princa Harryja u nacističkoj uniformi, a on danas zbog toga optužuje brata i šogoricu, koji su, baš kao i on, prisustvovali kostimiranoj zabavi čija je tema bila 'domoroci i kolonije'. U jednom dijelu svojih memoara Harry piše o odabiru svog kostima, otkrivši da se dvoumio između nacističke uniforme i one pilota.

'Nazvao sam Willyja i Kate i pitao ih što misle, a oni su rekli da obučem nacističku uniformu', napisao je Harry i otkrio kako ju je potom isprobao pred njima i oni su se oduševili.