bez milosti

Nisu im simpatični: Gotovo polovica Britanaca smatra kako se princu Harryju treba oduzeti kraljevska titula

31.12.2022 u 13:44

Bionic
Reading

Anketa otkriva kako gotovo polovica Britanaca smatra da bi se vojvodi od Sussexa trebalo oduzeti kraljevsku titulu nakon objavljivanja njegova Netflixovog dokumentarca koji je snimio sa suprugom Meghan Markle

U anketi četrdeset četiri posto sudionika reklo je da princu Harryju treba oduzeti titulu, dok 32 posto smatra kako to nije potrebno. Prema pisanju Daily Maila, eksplozivna Netflixova serija 'Harry&Meghan', snimljena u šest nastavaka, povećala je podršku princu i princezi od Walesa, umjesto vojvodi i vojvotkinji od Sussexa. U anketi koju je YouGov proveo za The Times, 44 posto je reklo da gaje više simpatija prema Williamu i Kate, u usporedbi sa samo 17 posto prema Harryju i Meghan.

Istovremeno, 23 posto ispitanika otkrilo je kako ih Harryjeva i Meghanina serija natjerala da lošije misle o njezinim protagonistima, dok je sedam posto reklo da ih je navela da o njima imaju bolje mišljenje. Autor knjige 'Kensington Palace: An Intimate Memoir from Queen Mary to Meghan Markle', Tom Quinn, rekao je: 'Samo sam iznenađen da dokumentarac nije nanio veću štetu Sussexima. Bilo mi je to bolno gledati - shvatio sam da su izgubljene duše.'

'Uopće me ne čudi što ljudi imaju više simpatija za princa i princezu od Walesa jer predstavljaju klasičnu stvar stoičnog ponašanja. Ne žale se na Harryja. Mislim da je malo vjerojatno da će kralj na koncu oduzeti titulu vojvodi od Sussexa jer onda izgleda da on i princ William rade stvari poput Harryja i Meghan,' dodaje.

  • +4
Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Parsons / Parsons Media / / Eyevine / Profimedia

U istraživanju šezdeset i pet posto ispitanika reklo je da su Harry i Meghan samo odlučili odustati od uloge zaposlenih članova kraljevske obitelji, dok svega 11 posto tvrde da je par bio prisiljen na 'Megxit'. Četrdeset devet posto vjeruje da kraljevska obitelj nije rasistička institucija, dok 26 posto ipak u to vjeruje.

U intervjuu koji su Harry i Meghan dali Oprah Winfrey 2021., par je rekao da je netko iz kraljevske obitelji imao primjedbe na boju kože njihovog prvorođenog djeteta, sina Archieja. Unatoč tim optužbama, 51 posto britanske javnosti i dalje smatra da bi par trebao biti pozvan na krunidbu kralja sljedeće godine, dok je 31 posto reklo da ne bi trebali.

NIKAD NE GRIJEŠI

Skupocjeni look: Elegantnom poslovnom izdanju Meghan Markle teško je naći manu

Pogledaj galeriju