SVI IŠČEKUJU MEMOARE

Princ Harry o svojoj obitelji: 'Želim natrag svog oca i brata'

02.01.2023 u 17:02

Bionic
Reading

Princ Harry je uoči izlaska svojih eksplozivnih knjige memoara pod nazivom 'Spare' ('Višak') koji svi nestpljivo iščekuju, progovorio o odnosima u svojoj obitelji

Knjiga 'Spare' izlazi za šest dana, a 'odbjegli' član kraljevske obitelji već je odradio dva intervjua. Razgovarao je s Tomom Bradbyjem s ITV-ja, bivšim kraljevskim dopisnikom koji ga je ranije intervjuirao prilikom snimanja dokumentarnog filma o njihovoj turneji po Africi 2019, te je dao i intervju američkoj televizijskoj kući CBS.

Između ostalog je istaknuo i da se njega i njegovu suprugu Meghan Markle s kojom ima dvoje djece, Archieja i Lilibet želi prikazati kao negativce, piše BBC.

'Ovo nije trebalo ovako završiti. Ja želim obitelj, a ne instituciju', rekao je Harry u traileru.

  • +6
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Istaknuo je i da 'nisu pokazali apsolutno nikakvu volju za pomirenje', iako nije jasno na kojeg člana obitelji misli. Buckinghamska palača odbila je komentirati ove izjave.

Oba intervjua bit će emitirana 8. siječnja, dva dana prije izlaska autobiografije.

Tijekom razgovora s novinarom CBS News 60 Minutes Andersonom Cooperom princ Harry tvrdi da je 'izdan' s 'brifinzima, curenjem informacija i podmetanjem priča protiv mene i moje supruge'.

'Obiteljsko pravilo je 'nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj', no to je samo pravilo. Oni će npr. razgovarati s novinarom, a on će doslovno dobiti informacije na žlicu i napisati tekst. I na kraju će biti istaknuto da su za komentar tražili Buckinghamsku palaču. Dakle, kada zadnjih šest godina govore 'ne možemo dati izjavu da bismo vas zaštitili', ali to radite za druge članove obitelji, dolazite do točke kada je ta šutnja izdaja', otkrio je princ.

S ITV-ja su priopćili da će njegov intervju, snimljen u Kaliforniji, govoriti i o obiteljskim odnosima princa Harryja kao i nepoznatim detaljima vezanima uz smrt njegove majke Diane, princeze od Walesa.

Izdavač Penguin Random House pak naziva memoare 'publikacijom punom uvida, otkrića, samoispitivanja i važnih, teško postignutih shvaćanja o vječnoj moći ljubavi nad tugom'.

Autobiografija prati objavljivanje Netflixovog dokumentarca o Harryju i Meghan, u kojem je princ Harry rekao da je 'zastrašujuće' da njegov brat 'viče i urla' na njega tijekom sastanka na vrhu na kojem se raspravljalo o budućnosti para u kraljevskoj obitelji.

Bračni par Sussex također je govorio o tome zašto su odlučili odustati od kraljevskih dužnosti i preseliti se u SAD, kritizirajući britanski tisak i unutarnje funkcioniranje kraljevske institucije.

Kako je ranije najavljeno, knjiga prati Harryjeva sjećanja od djetinjstva do danas te se nagađa da će otkriti djela članova obitelji zbog kojih bi javnost mogla posve promijeniti mišljenje o kraljevskoj obitelji.