EKSPLOZIVNI MEMOARI

Princ Harry tvrdi da njegov otac nije želio financirati Meghan, a sve zbog jednog razloga

06.01.2023 u 16:46

Bionic
Reading

U novim memoarima ‘Spare’, čija se objava očekuje 10. siječnja, princ Harry tvrdi da mu je njegov otac, kralj Charles III, rekao da kraljevska obitelj nema ‘dovoljno novca’ da financijski podrži njegovu suprugu

Prema vojvodi od Sussexa, Charles je rekao da ‘već mora platiti puno' kako bi uzdržavao svog najmlađeg sina, zajedno s princem Williamom i Kate Middleton.

‘Tata nije financijski podupirao Willyja i mene, i naše obitelji, iz ikakve velikodušnosti. To je bio njegov posao. To je bio cijeli dogovor’, tvrdi u svojim novim memoarima, dodajući da su on i njegov stariji brat (40) ‘pristali služiti monarhu’ i držati svoje ruke i noge ‘cijelo vrijeme unutar pozlaćenog kaveza’ u zamjenu za financijsku sigurnost.

Princ Harry i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia

Harry zatim navodi da je ubrzo shvatio da njegov otac zapravo nije bio zabrinut zbog novca – već je bio zavidan rastućoj popularnosti njegove supruge, Meghan Markle.

‘Tata se možda bojao rastućih troškova našeg uzdržavanja, ali ono što stvarno nije mogao podnijeti jest da netko novi dominira monarhijom, prigrabi svjetla pozornosti, netko sjajan i nov koji dolazi i zasjenjuje ga’.

Istaknuo je da je Charles ‘to već proživio’ kada se oženio svojom prvom suprugom - Harryjevom pokojnom majkom - princezom Dianom. Kao po pitanju dokumentarnog serijala, kojega su princ Harry i Meghan Markle snimili za Netflix, komentar Buckinghamske i Kensingtonske palače na Harryjeve tvrdnje i ovoga puta je izostao.

Nakon što su Harry i Meghan odstupili s kraljevskih dužnosti 2020. godine, bili su financijski isključeni i morali su pokriti troškove vlastite sigurnosti. Sljedeće godine Harry je otkrio da je uspio održati njihov životni stil koristeći procijenjenih 13 milijuna dolara nasljedstva od pokojne majke.

Financijski problemi za Harryja i Meghan Markle u međuvremenu su postali nepoznanica. Prema Forbesu, odbjegli kraljevski par s Netflixom je potpisao ugovor vrijedan 100 milijuna dolara za dokumentarni serijal ‘Harry & Meghan’. Osim toga, par je potpisao ugovor vrijedan 25 milijuna dolara sa Spotifyjem za kreiranje podcasta ‘Archetypes’.

  • +2
Isječci iz Netflixovog dokumentarca 'Harry & Meghan' Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia