ŠOKANTNe informacije

Cure novi detalji iz knjige: Princ Harry progovorio ljudima koje je ubio tijekom dužnosti u Afganistanu i priznao da je uzimao kokain

05.01.2023 u 20:24

Bionic
Reading

Kako se približava datum objave, 10. siječnja, memoari vojvode od Sussexa, nazvani 'Spare' isplivava sve veći broj informacija, a jedna od ondje iznesenih je i da je princ Harry tijekom svojeg služenja u Afganistanu ubio 25 talibana

Express je donio još dio informacija iz knjige. Naime, Princ Harry je priznao da je tijekom svoje druge ture u Afganistanu 2012. godine ubio 25 talibana. Dodao je kako na njih nije gledao kao na ljude, nego kao na 'šahovske figure koje je skinuo s ploče'. Kako je rekao, broj ubijenih talibana nije ga ispunio zadovoljstvom, ali ni ne srami se zbog toga.

U Afganistanu je bio dva puta: 2007. - 2008. i ponovno 2012. To je prvi put da je progovorio o vremenu provedenom ondje i o broju ljudi za čije je ubojstvo izravno odgovoran. Harry je otkrio da je sudjelovao u šest misija koje su imale za posljedicu 'oduzimanje ljudskih života'. U 'eri Apache helikoptera i laptopa' mogao je, piše, 'točno' reći koliko ih je ubio.

Daily Mail piše da Harry nije imao nikakav poseban tretman i radio je, jeo i spavao u istim osnovnim uvjetima kao i ostali piloti. Bilo je to, prema njegovim vlastitim riječima, 'normalno'. 'Ja sam bio jedan od njih, nitko me nije tretirao drugačije'.

Priznao je i da je kao 17-godišnjak koristio kokain. O tome javlja Sky News. Prema njegovim riječima, drogu su mu ponudili tijekom lovačkog vikenda. 'Nije bilo zabavno i nije me činilo osobito sretnim, kao što se drugima činilo. Ali osjećao sam se drugačije, a to je bio moj glavni cilj. Osjećati. Biti drugačiji', napisao je.

NA POLO UTAKMICI

Zaljubljena Meghan Markle nije se ustručavala pred svima princa Harryja nagraditi poljupcima

Pogledaj galeriju

Podsjetimo, u svojoj dugo očekivanoj autobiografiji princ Harry je među ostalim iznio teške optužbe na račun svog starijeg brata, budućeg britanskog kralja koji ga je, navodno, fizički napao zbog braka s Meghan Markle. Princ tvrdi kako se taj sukob dogodio u njegovu domu u Londonu 2019. godine te da je 'zaradio' ozljedu na leđima. Harry, u svojoj autobiografiji, tvrdi i da je William Meghan nazvao 'teškom' i 'bezobraznom'.

Princ Harry i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia