PRVI DOLAZAK NAKON MEGXITA

Princ Harry stiže u London, no s njim ne dolazi Meghan Markle, kao ni maleni Archie i to samo zbog jednog razloga

30.01.2021 u 18:55

Bionic
Reading

Prema potvrdama iz više različitih izvora, početkom ovog ljeta princ Harry bi napokon trebao posjetiti svoju obitelj u Londonu, a sve je izglednije kako mu se na tom putu neće pridružiti supruga Meghan Markle, kao ni njihov sinčić, maleni Archie, kojeg su članovi očeve obitelji vidjeli posljednji puta kada je imao samo šest mjeseci

Ukoliko sve prođe prema planu, Harry bi ovoga ljeta, po prvi puta otkako su napustili Veliku Britaniju, trebao vidjeti svoju obitelj. Iako planovi nisu do kraja finalizirani, te sve uvelike ovisi o daljnjem razvoju pandemije, što za sobom povlači i restrikcije kod putovanja, govori se kako će 36-godišnji princ Harry u London krenuti sam.

Iako bi se možda pretpostavilo da Meghan Markle ne želi posjetiti suprugovu obitelj iz privatnih razloga, samo kako bi im dodatno napakostila, navodno je razlog taj kako zbog njezina dolaska ne bi došlo do nepotrebne diplomatske drame, odnosno kako ne bi zasjenila glavna događanja.

Par se inače očekivao na glavnim događanjima u lipnju, koji uključuje Trooping the Colour, ali i proslave 100. rođendana princa Philipa i 95. rođendana kraljice Elizabete II, kao i otkrivanje nove statute princeze Diane u srpnju, u Kensingtonskoj palači.

Svjesni kako bi sve to moglo izazvati pravu medijsku buru, zbog čega bi se pozornost makla s drugih stvari, Meghan i Harry još se uvijek premišljaju je li potrebno da i ona bude prisutna u Velikoj Britaniji.

'Još uvijek je sve neizvjesno, ponajviše zbog nepredvidive situacije s Covidom, no pretpostavlja se da bi vojvoda trebao sam krenuti na put. To je njihova osobna odluka koja je itekako dobra kada se gleda cijela ta situacija', rekao je jedan izvor, dok je drugi dodao:

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Njezino visočanstvo je jasno dalo do znanja da su Harry i Meghan i dalje voljeni članovi njezine obitelji i da su i više nego dobrodošli na obiteljskim događanjima. No, s druge strane zahlađeni odnosi između Harryja i pojedinih članova obitelji, posebice s bratom, nešto su što zahtjeva puno napora. Nitko ne želi da se ponovi misa za Commonwealth.'

Time se izvor zapravo referirao na posljednje službeno pojavljivanje Sussexovih u Westminsterskoj opatiji prošlog ožujka, kada su Harry i William jedva pogledali jedno drugoga.

Harry, Meghan i Archie započeli su odvojeni život od kraljevske obitelji još u studenom 2019. i to prvo u Kanadi, da bi se potom skrasili u Kaliforniji. Sve od tada članovi kraljevske obitelji nisu imali prilike vidjeti malenog Archieja, koji će u svibnju napuniti dvije godine, budući da Meghan i Harry sina nisu vodili u Veliku Britaniju prošlog ožujka kada su odrađivali svoje posljednje službene zadatke.

'Harry želi biti u Londonu za velike rođendane kraljice i princa Philipa i čini se da će on stići sam. Svjesni su da ako i Meghan poželi doći, da će sve to zasjeniti sam događaj. Ljudi bi od svega radili nepotrebnu dramu.'

Tijekom boravka u Velikoj Britaniji, princ će odsjesti u svojem Frogmore Cottageu, kojeg su on i Meghan odlučili zadržati, a u kojem trenutno žive princeza Eugenie i Jack Brooksbank.