ODLUČILI ZAKOPATI RATNU SJEKIRU

Prinčevi William i Harry nastoje izgladiti svoj zahlađeni odnos, no to nije baš tako lako, a svemu je kumovala Meghan Markle

13.01.2021 u 23:00

Bionic
Reading

Nije tajna da je odnos britanskih prinčeva Williama i Harryja poprilično narušen u protekle dvije godine. Trzavice su se počele gomilati nakon što je u njihovu obitelj ušla Meghan Markle, a sve je kulminiralo odlukom Harryja i Meghan da napuste kraljevsku obitelj i postanu financijski neovisni. Odnos braće je otada na klimavim nogama, no prema najnovijim saznanjima William i Harry su tijekom blagdana odlučili zakopati ratnu sjekiru te nastoje popraviti svoj odnos

Teško je prekinuti bratsku vezu, no to je pošlo od ruke Meghan Markle koju mnogi krive za zahlađeni odnos doatad vrlo bliske braće, prinčeva Williama i Harryja. Sve je počelo kada je princ Harry kraljevskoj obitelji najavio da želi zaprositi tadašnju djevojku Meghan, na što mu je stariji i iskusniji William sugerirao da radije pričeka s tom odlukom, napomenuvši mu kako je malo rano za donošenje tako važne odluke koja će mu promijeniti život.

Njegove riječi Harry navodno nije shvatio kao savjet, već kao znak da se Williamu ne sviđa njegova odabranica. To je pokrenulo lavinu koja se zaustavila tek nedavno. Nije pomogla ni činjenica da se Meghan i Kate Middleton nisu pretjerano slagale.

Kate je navodno opomenula novopečenu vojvotkinju da bude pristojnija prema osoblju, a britanski mediji pisali su i kako su njih dvije potpuno drugačije ličnosti. Zatim je svijet i sam britanski dvor šokirala odluka Harryja i Meghan da napuštaju kraljevsku obitelj i sele u Kanadu, a potom u SAD.

Mnogi su za to krivili upravo Meghan koja je, tek što je došla u obitelj, napravila opću pomutnju i Harryju bacila bubu u uho. Vojvode od Sussexa otad su samo jednom posjetili London, i to kako bi odradili zadnje službene dužnosti, a potom su pohrlili natrag u Ameriku.

  • +12
Modna izdanja Meghan Markle u 2020. godini Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

No, prema najnovijim saznanjima braća su očigledno odlučila poraditi na svom odnosu. Nakon Harryjeva preseljenja u Kaliforniju sa suprugom Meghan i sinom Archiejem, William i Harry tek su nedavno stupili u kontakt preko telefona i video poziva.

'Tijekom božićnih i novogodišnjih praznika braća su se čula putem telefona i video poziva, a izmjenili su i božićne poklone', otkrila je za ET stručnjakinja za kraljevsku obitelj Katie Nicholl.

'Bila je to prilika u inače vrlo užurbanoj i kaotičnoj godini da se obje obitelji okupe i povežu. Njihov je odnos jako napredovao od prošle godine kada je William navodno odbio lomiti kruh sa svojim mlađim bratom tijekom sastanka u Sandringhamu, gdje je cijela obitelj pokušala riješiti dramu povodom Megxita', dodala je Nicholl.

'Stvari su sada puno bolje između Williama i Harryja. Ako se vratimo godinu dana unatrag, braća su tada jedva razgovarala' prisjetila se Nicholl.

'Kad je William otišao na obiteljski sastanak u Sandringham bio je toliko ljut na svog brata. Nije čak želio ni otići na ručak koji je organizirala kraljica. Otišao je samo na sastanke, toliko je jako bio frustriran i razočaran onime što je njegov brat učinio i načinom na koji je postupio', nastavila je.

  • +10
Prinčevi William i Harry sa suprugama Izvor: Profimedia / Autor: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

'Odnos je sad puno bolji nego što je bio. Za početak - razgovaraju, ne samo kada moraju, već relativno redovito. Bili su u kontaktu tijekom blagdana. Međutim, dijeli ih ocean, postoji vremenska razlika i kao što je Harry rekao - oni su 'dva brata na različitim putevima'. Do ponovnog susreta moglo bi doći ovog proljeća. Harry će vrlo vjerojatno putovati kući u srpnju kako bi prisustvovao otkrivanju novog kipa princeze Diane', otkrila je Nicholl.

Naime, kip posvećen neprežaljenoj princezi Diani bit će otkriven u vrtovima palače Kensington, na dan kada bi princeza trebala slaviti svoj 60. rođendan.

'Harryjeva, a i Meghanina namjera je tog dana biti u Velikoj Britaniji. Možda ćemo baš tada braću prvi put od Megxita vidjeti zajedno u javnosti, osim ako se to nekim čudom ne dogodi već na proljeće, oko proslave kraljičinog rođendana', zaključila je Nicholl.